Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Stručnjaci objašnjavaju zašto biste trebali prestati spavati na trbuhu
Ilustracija

uzrok glavobolje

Stručnjaci objašnjavaju zašto biste trebali prestati spavati na trbuhu

Većina ljudi voli spavati na trbuhu jer se tako njihovo tijelo maksimalno opušta i taj položaj pomaže da lakše utonu u san. Ipak, stručnjaci upozoravaju da bi neke boli i simptomi koje osjećate mogli biti prouzročeni upravo time.

Iako je za one s apnejom ovaj položaj spavanja odličan, on može prouzročiti druge probleme, a prvi od njih je bol u leđima. Kako biste mogli normalno disati morate, naravno, okrenuti glavu u stranu, a taj položaj vrata nije dobar, prenosi msn.com.

'Mišići vrata se istežu i to utječe na ukočenost, bol u vratu i glavobolje. Povećava se pritisak duž živaca koji izlaze iz kralježnice, što može izazvati ukočenost i trnce koji zrače prema vratu i u ruke. Uz to, kada spavate na trbuhu, vaše tijelo može upasti u madrac, a tako neće biti podržana prirodna krivulja kralježnice i bit će povećan pritisak na lumbalni dio kralježnice', tvrdi Eric Nance, ortopedski kirurg. Spavanje s licem na jastuku može utjecati na prištiće i akne s obzirom na to da ulja i prljavština iz jastuka i kose začepljuju vaše pore.

'Proizvodi za kosu, pogotovo ulja i serumi, prenose se na jastuk, a s jastuka na čelo i najčešće prouzročuju nastanak prištića.'

Nance savjetuje da spavate na boku i stavite jastuke između nogu i ruku. Ako baš nikako ne možete odustati od ovog položaja pri spavanju, nabavite kvalitetan madrac i ne prevelik jastuk.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5957

Reci što misliš!