TRENUTAK ZA RODITELJSKI KUTAK

Je li žena zaboravila biti žensko?

Uz sve to će obavljati sve što god treba, a sve zbog uvjerenja da je ravnopravna s muškarcem. Je li to to? Je li doista ravnopravna s muškarcem?

Kako to da u jednoj obitelji najviše poslova dopadne ženu? Ženu koja spada pod krhko biće i koja bi trebala biti dama i kraljica. A dogodi se baš suprotno, žena je ta koja će povući veći dio aktivnosti – organizacijski, vremenski pa čak i fizički.

Reći ćete da su žene izborile ravnopravnost i da su sada konačno u rangu s muškarcima. Što je ženi donijela ravnopravnost i je li to ono što je žena htjela?

Osvrnemo li se u povijest, zaista su žene bile potlačena vrsta koja nije imala prava na štošta. U nekim državama je tako još i danas. Prije stotinjak godina žene su izborile pravo glasa i tu je počela borba da žene smiju raditi što i muškarci. Bez obzira na taj podatak, žene još i dan danas nisu ravnopravne s muškarcima po visini plaće kao ni po angažmanu u pojedinim zanimanjima.

Što je žena dobila time? 

Dobila je određenu slobodu i dobila je to da joj svaki muškarac može predbaciti ‘pa sada si ravnopravna pa možeš i sama’.

Kada se nađete u situaciji da čujete da vam muškarac to govori, zamislite se nad sobom i svojim životom te nad stavom koji imate i odašiljete u svijet.

Ono što su žene dobile je i ta muška strana koju nose u svojoj osobnosti trudeći se da budu snažne i jake poput muškarca. Žene su dobile uvjerenje da mogu sve i ponašaju se u skladu s tim uvjerenjem.

Tako će jedna žena biti majka i domaćica, istovremeno ići na posao i odraditi svojih 8 radnih sati. Uz sve to će obavljati sve što god treba, a sve zbog uvjerenja da je ravnopravna s muškarcem. Je li to to? Je li doista ravnopravna s muškarcem?

Dogodilo se da je tim uvjerenjem žena izgubila ono žensko u sebi. Onaj ženski dio u ženi se pobrine da žena bude dama i da se katkada (pre)pusti muškarcu kako bi on za nju odradio neku aktivnost.  Tada se muškarac osjeća poput muškarca a žena ženstvenije. 

Žena voli osjećaj da za nju netko nešto odradi. Žena voli da se za nju brine. Žena voli biti mažena i pažena. Žena se voli osjećati poput dame. Voli da je se tretira kao kraljicu. Voli povremeno plakanje na muškom ramenu. Voli komplimente. Voli se osjaćati lijepom i nježnim spolom.

Sve to ne umanjuje činjenicu da ona može obavljati sve ono što i muškarac, no važno je da žena nauči zadržati u sebi ono žensko a da muškarcu ostaje osjećaj da je on ženina snaga.

Uz takav tretman, i žena i muškarac žive svoju svrhu postojanja. Muškarac voli osjećaj da je muško svojoj ženi, dok se žena voli osjećati ženstvenom.

Dogodilo se da su se s vremenom oboje pogubili i da žena njeguje muškaraca u sebi te tako sve manje treba muškarca pored sebe. Kao posljedica toga je sve veći broj razvoda jer ženi muškarac koji nije muško ne treba kad joj to odradi muški dio nje same. Je li žena tako sretna? – Nije! Je li muškarac sretan takvim stanjem? – Nije!

Kako sve kreće u nekom pogrešnom smjeru, vrijeme je da se isprave ‘krive Drine’ kojih nismo svjesni. 

Osmislila sam program za žene “Ne moraš ništa, a možeš sve” kojima želim osvijestiti ključni problem koji žena ima u društvu te probuditi ženski dio žene koji sebe treba početi tretirati kao damu i kraljicu a ne kao muškarca jer tako nećemo biti sretne ni zadovoljne. Kao ni muškarci pored nas.

Drage žene, čini li vam se da ste na kraju dana premorene? Jeste li svadljive? Imate osjećaj da ne možete obaviti sve poslove? Ništa ne stižete? Ne možete iskontrolirati sve što ste isplanirale? Imate osjećaj da vas ostali članovi ne slušaju? Nemate više snage da sve vodite? Žalite se članovima obitelji da trebate pomoć? Imate osjećaj da sve radite same i da sve morate same? Ne morate vi ništa, a možete sve!

Ovo je posljedica toga da se žena ponaša kao muškarac ali nama ženama to nije prirodno pa su nam rezultati puno lošiji nego kada bi muške poslove ostavili muškarcima, a mi se uhvatili onih koji su prirodniji ženskoj prirodi. Tako bismo bile zadovoljnije i manje umornije a muškarci ponosni što smiju to odraditi za nas, te i oni zadovoljni.

No, kako to postići?

Najprije trebamo osvijestiti neke svoje muške postupke kojih nismo svjesni i vratiti ih svojim muškarcima. Trebamo probuditi žensko u sebi i naučiti prepustiti muškarcima ono što mi ne moramo. 

Čitav prvi dio programa za žene osvještava taj dio. Od ove jeseni kreće i drugi dio programa u kojem se rade konkretne vježbe za buđenje ženske energije u nama.

Nije žena preko noći u sebi odnjegovala muškarca. Nije žena svjesna svih svojih ženski čari i moći koje ima kao žena. Ne shvaćamo da možemo vladati poput kraljice s krunom bez da se izmorimo kao sluškinja.

Što prije naučimo KAKO postati prava pravcata žena, u skladu sa svojom prirodom, to ćemo prije biti zadovoljne u svojem ženskom tijelu.

Pozivam vas da detalje o prijavi pročitate na mojoj web stranici i prijavite se na put buđenja onog ženskog u sebi. Ili ostanite takve kakve jeste, ako ste sebi dobre i ako ste zadovoljne sa sobom i životom. 

Želim vam puno sreće, a ako zapne – tu sam!

Anita Vadas
tel. 098/564-290
mail: info@anitavadas.com
www.anitavadas.com
Edukacija j.d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije