TRENUTAK ZA RODITELJSKI KUTAK

Drage žene i majke, koliko brinete o sebi?

Žena koja je stup obitelji, zauzima posljednje mjesto odnosno sebe tretira kao da zauzima posljednje mjesto. Je li to fer? Nije! Niti malo!

Kada namiriš obitelj, obaviš sve kućanske poslove, odradiš na poslu, središ nepredvidivo i dotjeraš predvidivo, ostane li ti išta vremena za tebe? Koliko vremena dnevno jedna žena i majka posvećuje sebi? Pri tome ne mislim na ono što morate i trebate obaviti nego na onaj dio koji biste željele odvojiti za sebe.

Imate li u jednom danu uopće vremena za sebe? Ili možda u jednom tjednu? Smatrate li taj dio života važnim ili sebe tretirate kao dio inventara?

Ili kao nekog tko će doći na red jednog dana kada ode u mirovinu? Ili tkoznakad!

Kada na svojim edukacijama pitam majke i žene da se pozicioniraju u svojim obiteljima, najčešće je to neko posljednje mjesto. Žalosno, zar ne?

Žena koja je stup obitelji, zauzima posljednje mjesto odnosno sebe tretira kao da zauzima posljednje mjesto. Je li to fer? Nije! Niti malo!

No, ono što žena očekuje je to da je njen muškarac ili njena obitelj visoko rangiraju odnosno da je tretiraju kao kraljicu dok ona za sebe misli i sebe tretira kao sluškinja. Ono što o sebi mislimo, to i postajemo.

Ne može nas nitko pozicionirati tamo gdje mi ne osjećamo da pripadamo. Razumijete? Same sebe tretirate poput Pepeljuge u bajci nadajući se da će vas jednog dana otkriti neki princ.

Moguće da je princ je čitav život pored vas no kako se vi ponašate poput Pepeljuge, tako nikako da zavrijedite status princeze i kraljice već vas i oni oko vas tako doživljavaju.

Stoga, na svojim edukacijama učim žene da sebe počnu tretirati onako kako misle da bi ih drugi trebali tretirati. Uskladite se sa sobom. Želiš li tretman kraljice, počni se ponašati poput kraljice. A ne da želiš tretman kraljice, članovima obitelji komentiraš kako nisu fer jer te tako ne tretiraju, a ti se sama ponašaš poput Pepeljuge i djeluješ kao sluškinja. Ne ide to tako!

Iduće nedjelje imam cjelodnevnu edukaciju za žene “Ne moraš ništa, a možeš sve!” na kojoj osim ovog kako žena sebe pogrešno tretira, učimo i o tome koliko su ženine emocije bitne u životu.

Netko nas je uvjerio da ih moramo skrivati i postajemo poput ledene kraljice koja nikako da pokaže kako se osjeća, kao da smo od kamena.

Kada nam se plače, mi se skrivamo kao da je to sramota, a kada smo ljute galamimo što tiše da drugi ne pomisle o nama nešto loše, najčešće živimo u sramu i krivnji da nismo dovoljno dobre. Sve su to emocije niske vibracije zbog kojih nismo sretne. Na edukaciji učimo kako doći na emocionalnoj ljestvici do emocija više vibracije i kako svakodnevno osjećati sreću i protočnost emocija.

I to nije nikakva sramota nego dio ženinog karaktera.

Veći dio edukacije posvećujem svrsi postojanja i vrijednostima za koje se zalažemo i koje živimo te čine važan faktor odlučivanja u našem životu. Iako toga uopće nismo ni svjesni, živimo i usklađujemo se prema vrijednostima u koje čvrsto vjerujemo. Naučit ću vas kako to prepoznati i kako da stalno budete usklađene sa sobom te tako lakše pronađete svoju svrhu postojanja i živite u skladu s njom.

Ima i onaj dio nas koji nas koči u osobnom razvoju jer vjerujemo u ono što su nas drugi uvjerili, a ne u ono što je naš unutarnji kompas. Živeći od malih nogu u okruženju koje nam diktira svoja pravila, mi stvaramo uvjerenja koja možda i nisu naša, no toga nismo svjesni. Na edukaciji osvještavamo pogrešna uvjerenja koja smo prigrlili kao svoja a u stvari nisu naša.

Primjer! Nemam sreće u životu. Vrijeme leti! Čokolada mi daje energiju. Nikako da smršavim iako pazim što jedem. Teško je naći dobar posao. Za svaku kunu moram ‘krvavo’ raditi. Život je težak i slično.

Vjerujući u ovakvo što, naš se život pretvara u to što vjerujemo, nesvjesno ili svjesno. Osvještavanjem onog što je unutar nas, rješavamo se balasta koji nam je višak, dišemo lakše i radimo mjesta u našem životu za lijepe stvari i za korisna uvjerenja.

Puno lijepih tema čeka vas u jednom danu i možete početi s njihovom primjenom već isti dan jer su vrlo praktične i životne. Život vam se može u danu preokrenuti na bolje ako ste spremni raditi na sebi.

Edukacija za žene održat će se u hotelu Castellum u Čakovcu, 28. travnja, od 9 do 18 sati s pauzom za ručak u osobnoj organizacji.

Teme susreta su: ljubav prema sebi, samopoštovanje, samopouzdanje, vrijednosti i uvjerenja, važnost protočnosti emocija za život žene i svrha postojanja.

Cijena je 500 kuna po osobi za ranije prijave, do 20. travnja, a nakon toga je 600 kuna. Povedete li prijateljicu sa sobom, svaka plaća po 400 kuna.

6ccf8ff5ad45712677af929644effa54.jpg?v=2

Možda je vrijeme da posvetite jedan dan sebi. Možda je vrijeme da učinite nešto za sebe. Možda je konačno došao taj dan u kojem ćete sebe staviti na prvo mjesto a da ne čekate na mirovinu. Imate moju punu podršku na svojem putu osobnog razvoja i rada na sebi.

Veselim vam se! Više informacija možete dobiti na mail pa mi se slobodno javite.

Želim vam puno sreće, a ako zapne – tu sam!

Anita Vadas
tel. 098/564-290
mail: info@anitavadas.com
www.anitavadas.com
Edukacija j.d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije