Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Eterično ulje limuna za buđenje iz zimskog sna
Kiwi kozmetika

POVRATAK IZVORNOM PUTEM PRIRODE

Eterično ulje limuna za buđenje iz zimskog sna

Pozitivno i poticajno djeluje na spermatogenezu i povećava proizvodnju spermija. Sposobnost limuna da uzdigne i razbistri, osim na intelekt utječe i na srce i na um.

Zamirišite svoju kuću i radno mjesto limunom! Mirisom limuna otjerajte viruse i bakterije, vratite dobro raspoloženje i razbistrite misli!

Citrus limonum - limun

Eterično ulje koje se dobiva od kore ploda, miris mu je svjež, lagan, citrusan, kiselkast, spada u gornju notu i brzo hlapi. Limun uzdiže i fokusira te na taj način ima moć razbistriti. Limun predstavlja plodnost zemlje i gorko-slatki život.

Na fizičkom nivou ovo ulje je za dekongestiju, pročišćavanje i detoksikaciju. Indicirano je kod zastoja limfe - celulit, pretilost, povišeni kolesterol, arterioskleroza. Zbog svog litolitičnog djelovanja može biti od pomoći kod uklanjanja mokraćnog i žučnog kamenca. Odlično je ulje u kurama čišćenja jetre i žuči. Poboljšava cirkulaciju i tonizira krvne žile pa je ovo eterično ulje neizostavno u tretmanu popucalih i lomljivih kapilara, proširenih vena i hemoroida, te krvarenja iz nosa.

Blagotvornog je djelovanja i kod problema s hipertenzijom. Odličan je antiseptik, zapaljen u mirisnoj lampici u roku od 5 minuta će uništiti do 70% virusa u zraku. Djelotvoran je i protiv vrsta Streptococcus i Staphylococcus. Raspršivan zrakom bolnica, djećijih vrtića i škola odličan je atiseptik zraka, koji uz to još i vraća dobro raspoloženje. Inhalacijski i oralno odličan je i kod dišnih infekcija, pogotovo kod djece.

Svojim laganim, kiselim mirisom izoštrava fokus svijesti, razbistruje i podiže intelekt, smiruje, olakšava, raspršuje zbunjenost i olakšava zabrinutost. Smanjuje mentalnu prenatrpanost, oslobađa prenatrpani um i tako olakšava donošenje odluka. Limun je povezan s planetom ljudske i božanske ljubavi Venerom i Neptunom. Smatran je blagim afrodizijakom.

Pozitivno i poticajno djeluje na spermatogenezu i povećava proizvodnju spermija. Sposobnost limuna da uzdigne i razbistri, osim na intelekt utječe i na srce i na um. Raspršujući i hladeći emocionalnu zbrkanost i sumnju, ovo ulje ohrabruje veće povjerenje i sigurnost. Pomaže 'otvaranju srca' uklanjajući strah od emocionalne zainteresiranosti i gubitka sebe u drugoj osobi.

Eterično ulje limuna je fototoksično, stoga treba izbjegavati izlaganje suncu ili odlazak u solarij prilikom njegova korištenja.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!