Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Žene koje se bave sportom imaju više seksualnih partnera od onih koje nisu tjelesno aktivne
Ilustracija

MIŠIĆI I POŽUDA

Žene koje se bave sportom imaju više seksualnih partnera od onih koje nisu tjelesno aktivne

Britanska studija je pokazala poveznicu između učestalosti tjelovježbe i seksualne aktivnosti...

Studija provedena u Velikoj Britaniji, na Cambridgeu, na više od 7000 žena i muškaraca starijih od 50 godina pokazala je da oni koji se bave sportom imaju više seksualnih partnera.

Jedna od 12 žena i jedan na pet muškaraca koji su anketirani, imali su više od deset seksualnih partnera tijekom života. 

Studija je pokazala poveznicu između učestalosti tjelovježbe i seksualne aktivnosti. Žene koje su trenirale najmanje jednom tjedno imale su 73 posto veću vjerojatnost da su spavale s najmanje deset muškarac, od žena koje su rjeđe trenirale.

Znastvenici ove brojke objašnjavaju na način da su sportašice češće u prilici da upoznaju muškarce, a time i povećaju broj partnera. Osim toga, tjelesna aktivnost jača samopouzdanje i diže raspoloženje što također utječe na učestalost seksualnih odnosa. 

Ovo istraživanje pokazalo je i ga gej muškarci i žene imaju veći broj seksualnih partnera od heteroseksualnih osoba. 

S više od deset partnerica spavalo je 21,1 posto heteroseksualnih muškaraca, a 6,8 posto heteroseksualnih žena s više od deset partnera.

U homoseksualnoj skupini ispitanika 84 posto mušakaraca spavalo je s više od deset partnera, 28,9 posto biseksualnih žena imalo je više od deset partnera i partnerica te 14,3 posto lezbijki. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!