Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
VIDEO Funkcionalni trening za jačanje centralnih mišića tijela zvan core
Fitness studio FitLife

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Funkcionalni trening za jačanje centralnih mišića tijela zvan core

Core je područje zdjelice, kukova i kralježnice te se on smatra, kronološki, najvažnijim dijelom našega tijela. Prvo jačamo centar pa iz njega sve kreće prema van...

Trening je dizajniran tako da aktivira cijelo tijelo, no smisao treninga je ipak aktivacija mišića cora. Sve što vam je potrebno da biste uspješno završili ovaj trening su jedna girja, boca s vodom i mali ručnik, vjerujte to će vam biti sasvim dovoljno da aktivirate mišiće cijeloga tijela i odradite vrhunski trening s naglaskom na core. 

Core je područje zdjelice, kukova i kralježnice te se on smatra, kronološki, najvažnijim dijelom našega tijela. Prvo jačamo centar pa iz njega sve kreće prema van, a osnova svakog dobrog treninga je upravo to, jačanje cijelog tijela s naglaskom na mišiće cora.

Pritom nemojte misliti da je klasičan izdržaj na laktovima zvana plank jedina, najvažnija i najbolja vježba za core jer to nije točno. Ona je vrhunska i izrazito kvalitetna, no svakako nije jedina i najbolja. Ovisi za koga i za što.

Ukoliko spadate u osobe koje su zdrave i koje nemaju nikakvih problema s lokomotornim sustavom, tada vam preporučujem ovaj vrhunski set vježbi uz pomoću kojeg ćete osnažiti cijelo tijelo i možda izgubiti koji centimetar potkožnog masnog tkiva.

Sretno!

Ivana Posavec

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!