BLAGDANIMA ususret

Bili smo u restoranu Zlatni breg: Savršena peka, hrustava puretina i božanstvene pogače s jabukama

Restoran Zlatni breg u Zasadbregu nas je oduševio odličnom hranom, dobrim vinom i ugodnim ambijentom

Božiću i Novoj godini ususret naljepše što se može korača svaki dobar čovjek na ovom svijetu, jer ovo su jedinstveni dani u kalendarskoj godini i oni jednostavno trebaju biti za pamćenje.

Stoga je važno kako prolaze predblagdanski dani, mnogima sretni i zbog dobrog poslovanja te mjesto opuštanja i uživanja treba biti pomno odabrano. Restoran Zlatni breg u Zasadbregu je partner s kojim se provode ovi dani kada je radost srca i osmijeh na licu ispred svega, ali se nikako ne zanemaruju dobra hrana, vino i ambijent.

Proveli smo dio dana s obitelji Ivana i Biserke Tarandek koji su vlasnici Zlatnog brega, ovog trenutka ugostiteljskog objekta koji zadovoljava okuse, ukuse i potrebe poznavatelja svega što je najbolje.

Na kraju proglasismo najbolja nam jela i slastice. Savršena peka (svinjetina) s krumpirom, hajdinskom kašom i mlincima umočenima u sokove pečenja te salata od radiča, endivije, cikle i zelja čine kompoziciju za čistu desetku.

Desert ili slastica zove se pogača s domaćim jabukama kojoj odmjerena količina cimeta daje nadnaravnu finoću. Ukras je zapečena korica. Kad smo kod zapečene korice!

Da, šampion je mogla biti fantastično zapečena i hrskava puretina, a peka je pobijedila jer ju je odlično domaćinovo vino učinilo sljubljenijom, a to u ovakvim kombinacijama presuđuje. Nismo izostavili juhu, s početka druženja s Ivanom i Biserkom i njihovim osobljem gdje Abel predvodnikom postade.

Jako ukusna starinska domaća juha, mogla je biti i glavno jelo. Ništa previše, ničega premalo, a sve skladno i ukusno, deviza je glavne kuharice Biserke. A Biserka, djevojačkog prezimena Levačić, kuharica je iz najboljih vremena Međimurske hiže u Balogovcu, stalno se usavršava i dostignula vrhunac struke pstavši učiteljicom struke u Srednjoj školi Prelog.

Sada daje sve najbolje iz bogatog kuharskog i kulinarskog iskustva. Suprug Ivan, šef posluge i nabavitelj sastojaka, dodaje kako je Biserka puno naučila od svoje punice, Ivanove majke. Ivan, pak, odličan poznavatelj namirnica, osobito mesa i mesnih prerađevina spravlja kobasice, pršut, tiblicu i nenadmašan kada je riječ o peki, roštilju i kotlovini. Posjeduje iskustvo vinara i priznajemo ovo koje se služi sada, bolje je od svih do sada kušanih u Zlatnom bregu.

Zar treba bolje mjesto za druženje s odabranima u dane pred Božić i Novu godinu, koja će nezaboravno ustoličiti među gostima Zlatnog brega točno u ponoć, na Silvestrovo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije