Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Ovaj 'detalj' otkriva sretne brakove, poručuju znanstvenici
Ilustracija

DOBRO IM JE

Ovaj 'detalj' otkriva sretne brakove, poručuju znanstvenici

Nije novost da se se novopečeni supružnici u prvim godinama braka udebljaju, no sada je i znanstveno objašnjeno zbog čega je to tako. 

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Central Queensland, na više od 15.000 osoba,pokazalo je da se parovi udebljaju zato jer su sretni. Debljat će se čak i ako se hrane zdravo. 

'Sretni parovi hrane se zdravije, ali debljaju se više nego oni u nesretnim odnosima. Potvrdili su to rezultati našeg istraživanja', rekla je autorica studije Stephanie Schoeppe.

Sretni parovi većinom imaju slične karakteristike - ne puše, ne koriste opijate i ne konzumiraju fast food, no ono zbog čega se debljaju je količina hrane koju pojedu. Istraživanje je pokazalo da jedu puno više, no što im je potrebno. 

'Sretni bračni partneri su opušteni i ne moraju brinuti o svome izgledu jer već imaju kraj sebe osobu za cijeli život', dodaje Schoeppe. No i savjetuje svima u sretnom braku da u svoju svakodnevicvu uvrste tjelovježbu kako bi ipak liniju i zdravlje imali pod kontrolom. 

'Kada se oženite za pravu osobu i spokojni ste, sasvim je normalno da nabacite koji kilogram. S druge strane, ako ste u nesretnom braku, primjerice s osobom koja vas vara, nervozni ste, gubite energiju i normalno je da gubite i kilograme', objašnjava jedna od žena koja je sudjelovala u ranijem istraživanju u Teksasu. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!