Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Na kojem ste si mjestu?
Hrvatska Parfemska Kuća

DNEVNIK JEDNOG PARFUMERA

Na kojem ste si mjestu?

Osvijestite se, brinite o sebi i svom zdravlju!

'Znaš dobrog majstora za perilicu? Nekaj nas zeza, kak da ne pere dobro.'

'Hej, ne znam, a kako si ti?'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Pa ne znam, nekak se umorno osjećam u zadnje vrijeme, al nema veze.'

Nema? Stvarno? Nismo si važni? Izgleda da nismo. Jer takvih situacija u kojima zanemarujemo sebe ima bezbroj na dan. Ne dajemo si predah, ne dajemo si za pravo, ne dajemo si priliku da si pomognemo, ni da nam drugi pomognu, ne dajemo si često ni zahvalnost. Da sami sebi, za sve što radimo i postižemo. Zašto smo takvi prema samima sebi? To se i sam često pitam. I iskreno ne znam odgovor ali ono što mislim je da bismo svjesno mogli takav stav prema sebi mijenjati. Jer ako nismo dobri prema samima sebi, kako ćemo biti prema drugima?

Ti drugi ili bolje reći to nešto drugo uvijek nam je važnije od nas samih. Kad neki uređaj samo pokazuje znakove da ne radi kao što je radio jučer već zovemo majstora. Kad auto 'čudno zvuči' već zovemo automehaničara, a kad smo mi u pitanju, često ne reagiramo ni nakon što nam tijelo urliče da nešto poduzmemo. Ono reagira na sve, na okolinu koja nam ne čini dobro, na ljude koji nam ne čine dobro. Bez greške nas naše tijelo svojim reakcijama upozorava 'makni se, odlazi, brani se, bježi, ostani lijepo mi je, poduzmi nešto'.

I što mu zato dajemo? Budimo iskreni, uglavnom ignoriranje jer mislimo da znamo bolje. Ali kad malo vrtim film, tijelo zna samo ga treba slušati, brinti o njemu. Baš kao što svi mi odmah letimo raznim majstorima kad uređaji 'zakažu', zašto se tako savjesno ne bi brinuli i o sebi? Čak štoviše, zašto čekati da naše tijelo počne urlati da nešto promijenimo i poduzmemo, zašto ne djelujemo preventivno? I zato sve pozive za preventivno djelovanje treba shvatiti ozbiljno i odraditi tu stvar.

Mjesec studeni je već neko vrijeme znan i kao Movember što je pokret za podizanje svijesti o muškom zdravlju. Milijuni muškaraca diljem svijeta će pustiti brk ili bradu kako bi se pridružili pokretu. Lako i jednostavno. Baš kao i briga o sebi, odi i pregledaj se o čemu god da se radi. Naglasak pokreta Movember je na raku prostate. Jedan je od najčešćih zdravstvenih problema muškaraca srednje dobi, ali nerijetko i mlađih. Po učestalosti taj je zloćudni tumor u Hrvatskoj na visokom drugom mjestu. Prema nekim podacima od tog oblika raka u nas oboljeva čak 16% muškaraca, a smrtnost je oko 3%.cf2f0252b13318f07df5a077b9a0ffde.jpg?v=2I u ovom slučaju liječnici upozoravaju i ističu važnost preventivnih pregleda i pravovremnog liječenja koje doslovno može spasiti život. Otkrivanje bolesti u što ranijoj fazi, znači veće šanse za potpuno izlječenje. I zato je taj pokret Movember toliko važan, pustite bradu ili brk, ali nemojte samo tako pustiti brigu o svom zdravlju. Odite na taj pregled iako možda nemate baš nikakve simptome. Osvjestite se i zbog sebe, ali i zbog vama bliskih ljudi kojima je do vas stalo. Jer i oni su tu, u vašoj priči.

I to je ono što i Hrvatska Parfemska Kuća želi poduprijeti. Ideju da si budemo važni, da vodimo brigu o sebi, svom zdravlju, ali i o drugima. Potaknite sebe ali i one oko vas da počnu voditi računa o samima sebi i svom zdravlju. Nitko drugi neće to napraviti umjesto vas ili njih.8c6c2594a95238ac747ca08b6ec8a342.jpg?v=2Nismo sami u toj želji i nastojanju, jer su nam se pridružili dečki iz tvrtke Strix Production, Danijel Janković i Zoran Fras, koji su snimili odličan video kojim se želi pozvati sve muškarce da se 'pogledaju na pravom mjestu'. Rado nam se pridružio i muškarac koji je i sam iznimno angažiran u pokretu Movember, legendarni Stanislav Mučić Brico sa svojom nadaleko poznatom Brijačnicom Brico. Dio naše priče je i sportska legenda, naš izniman gimnastičar, olimpijac Filip Ude kojeg osim po fantastičnim sportskim rezultatima znamo i kao čovjeka koji se uvijek rado uključi u sve akcije koje imaju dobar i plemet cilj.ae3ea7b8f16ff26e80a688b488aa1746.jpg?v=2Ovim im se putem zahvaljujem osobno ali i u ime tima Hrvatske Parfemske Kuće na sudjelovanju i realizaciji ideje kojom želimo pozvati muškarce da jednostavno, brinu o sebi i svom zdravlju.26e4b75e16eec09c813a7a2d752961db.jpg?v=2Brinite o sebi, to ne traži puno, a vraća neizmjerno mnogo i pratite nas na facebooku cijeli Movember jer puni smo iznenađenja.

Vaš parfumer,

Tomislav Vrbanec

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!