Otkrijte koje voće je vaš najveći beauty saveznik!

Avokado je jedan od vaših najvećih beauty savjetnika. Osim što ubrzava metabolizam te tako pomaže pri mršavljenju, pomaže vam da starite sporije…

Avokado je jedan od vaših najvećih beauty savjetnika. Osim što ubrzava metabolizam te tako pomaže pri mršavljenju, pomaže vam da starite sporije. Provjerite kako vam avokado može pomoći iznutra, a kako izvana.

JEDITE – Avokado je bogat izvor antioksidansa i esencijalnih masnih kiselina koje održavaju glatkoću i volumen kože. Konzumiranje ovog voća može stimulirati proces obnavljanja zaštitnog omotača oko stanica kože, koji čine masne kiseline, a koji zadržava vlagu i sprječava dehidraciju. Koristite avokado kao namaz, umjesto majoneze, ili u salatama.

NAMAŽITE – Redovna primjena maske od avokada može usporiti proces starenja kože jer njegovo ulje stimulira proizvodnju kolagena i elastina.

Recept za masku: izgnječite jedan zreli avokado i pomiješajte ga s pola čaše kiselog vrhnja (laktična kiselina djeluje kao piling). Ravnomjerno nanesite ovu smjesu na lice i držite je desetak minuta. Nakon toga umijte se mlakom vodom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije