Kako urediti radni kutak za školarce?

Školska godina je u punom zamahu, a školarci su već dobro “zasukali” svoje rukave. Ako još uvijek niste uredili radni kutak svojeg mališana, krajnje je vrijeme da riješite taj problem. Donosimo Vam par savjeta i ideja za uređenje radnog kutka dječje sobe.

Prilikom odabira radnog stola obratite pažnju na njegovu funkcionalnost. Kako radni stol ne bi bio prenatrpan, ugradite čim više ladica i pregrada. Tako će sve knjige, bilježnice i pisaći pribor imati svoje mjesto kad više ne budu potrebni.

Iako veličina radnog stola ovisi o dobi djeteta, njegova bi optimalna dužina trebala biti 100 cm bez računala i oko 140 cm s računalom, dok bi njegova dubina trebala biti oko 70 cm. Unatoč tome što postoji veliki broj salona namještaja koji u svojoj ponudi imaju dječji program, najbolje rješenje za dječje sobe je namještaj po mjeri. Ne samo da se namještaj prilagođava prostoru, već možete samostalno birati dimenzije i boje koje najbolje odgovaraju osobnosti Vašeg djeteta. Potrebe djece s e s vremenom mijenjaju pa je zato poželjno ugraditi namještaj koji se može nadopunjavati potrebnim elementima. Iako su ti elementi pojedinačno skuplji, na kraju donose uštedu.

Pobrinite se da Vaš školarac u svom radnom kutku ima dovoljno svjetlosti. Radni bi stol trebao biti smješten ispod prozora kako bi se osigurala optimalna količina svjetlosti. Radni stol postavite uz prozor, ali samo ako ispod prozora imate radijator ili pak adekvatnu zidnu oblogu koja sprječava prodiranje hladnoće.

Kako bi Vaš osnovnoškolac mogao voditi evidenciju svojih obaveza i planova, uz radni stol postavite pano ili obojite zid perivom bojom. Periva je boja izrazito popularna jer imitira školsku ploču te je možete nabaviti u crnoj i tamnozelenoj nijansi.

Nakon što uredite radni kutak i svom mališanu osigurate mjesto za učenje, osim razvijanja radnih navika, bitno je razviti i navike urednosti. Knjige i radne bilježnice moraju biti pospremljene, a radni stol čist i uredan. Na taj ćete im način usaditi navike i kvalitete koje će im ostati kroz cijeli život.

Najnovije