Zašto ne možete pronaći savršen komad namještaja?

Useljavate li u novi dom, ili pak želite osvježenje u postojećem, korak koji sijedi, odabir je novog namještaja. Iako zvuči zanimljivo i uzbudljivo, već nakon par pređenih robnih kuća i salona namještaja, susrećete se s gubitkom entuzijazma.

Danas je izbor namještaja veći nego ikad, no nikako da pronađete onaj pravi kupaonski ormarić, radni stol ili pak kuhinjski element. Možda se ona komoda za dnevnu sobu u robnoj kući ili salonu čini savršenom no ka kad je zamislite u Vašem domu, situacija se mijenja.


Bez obzira da li se radi o stilu, boji ili pak nedostatku odnosno višku prostora, gotov se komad namještaja ne uklapa u Vaš dom. Zato mnogi posežu za drukčijim namještajem, namještajem koji je rađen po mjeri njihovog doma. Kod namještaja rađenog po mjeri, sami odlučujete o svakom detalju i samostalno sudjelujete u izradi nečeg unikatnog.



Imajte na umu da samostalno možete birati boju, kombinirati različite dubine i dimenzije ladica te npr. unutrašnjost ormara.

Iako na prvi pogled nema nekakve razlike u materijalu, razlika je vidljiva nakon određenog vremena. S učestalim otvaranjem vrata ona postanu nepravilna i labava (zbog slabog okova), a traka se na rubovima namještaja počinje otkidati. Kod proizvodnje serijskog namještaja, materijal je mnogo tanji.


Iako je namještaj u salonima jeftiniji od namještaja rađenog po mjeri, morate računati da je njegov vijek trajanja puno kraći od namještaja rađenog po mjeri. A uz to morate napraviti kompromis vezan uz praktičnost u njegovoj prostoriji te svakodnevno korištenje. Kod namještaja rađenog po mjeri, dubina i visina ne predstavljaju nikakav problem.


Odluka je na Vama. Umjesto da trošite sate na potragu za savršenim komadom namještaja, sami kreirajte svoj namještaj. Prvi korak u izradi namještaja je Vaša ideja. Ako nemate ideje, uvijek se možete osloniti na pomoć stručnjaka koji će prema Vašim uputama i dimenzijama Vašeg prostora izraditi idejno rješenje i koji će Vam svojim savjetima pomoći pri odabiru materijala i okova potrebnog za izradu namještaja. Trenutno u Drvnom centru FILO traje akcija besplatne izrade idejnog rješenja.

Najnovije