‘Kiseli’ limun nema kiselo djelovanje na organizam

‘Alkalna prehrana’, priručnik koji je upravo objavila Školska knjiga, nije tek jedna u nizu knjiga o dijetama, iako, ako se pridržavate uputa u njoj, možete i smršavjeti. Baš zbog toga nikoga ne smije zavarati izjava glumice Ume Thurman na naslovnici: ‘Nikada se nisam osjećala tako dobro’, jer pitanje kiselosti organizma jedno je od ključnih pitanja našeg zdravlja.

Odavno je, naime, dokazano da je odnos između kiselosti i alkalnosti organizma bitan za mnoge bolesti, kao i činjenica da karcinomi “bujaju” u kiselom okruženju. No, ova knjiga pomaže da se svaki čitatelj sam uvjeri u stanje svojeg organizma.

Lakmus-trakice za provjeru

Ona, naime, sadrži detaljan prijedlog jelovnika za dvotjednu alkalnu kuru, ali i lakmus-trakice, kojima svatko tko tu kuru provede može provjeriti njezin učinak. Autor je “Alkalne prehrane” dr. Stephan Domenig, ravnatelj prestižne austrijske klinike Original F. X. Mayr & More Health Center, čiji su savjeti promijenili život mnogim ljudima diljem svijeta. Među njegovim su pacijentima i sljedbenicima njegova načina prehrane i mnoge slavne osobe, poput Sarah Ferguson, vojvotkinje od Yorka, ili spomenute Ume Thurman.

“Alkalna prehrana” donosi zdraviji pristup prehrani, uči kojim se namirnicama uspostavlja pravilan odnos između kiselog i alkalnog u organizmu da bi se na taj način poboljšalo zdravlje.

Dvotjedna kura pročišćenja

Današnji način prehrane i života općenito pogoduje kiselosti organizma što često rezultira umorom, bezvoljnošću i nadutošću, a s vremenom i raznim ozbiljnijim teškoćama, od srčanih bolesti do gubitka pamćenja, pa i karcinoma. Stoga je važna alkalna kura – moćan dvotjedni program čišćenja i pomlađivanja, a nju prate dnevni jelovnici, ali i raznovrsni recepti. Treba npr. naučiti da kiseli limun zapravo ima alkalni učinak na naš organizam, kao i to da je idealan unos 2:1 u korist alkalnog, ali i da se taj omjer može pratiti i na tjednoj bazi, što znači da su dnevni “grijesi” dopušteni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije