Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
OVI ZNAKOVI na licu otkrit će vam da imate ozbiljnih zdravstvenih problema

OVI ZNAKOVI na licu otkrit će vam da imate ozbiljnih zdravstvenih problema

Ubrzana svakodnevnica, nezdrav način života i stresne situacije itekako mogu ostaviti traga na našem zdravlju, ali i na licu. Upravo promjene na licu mogu nam otkriti da se s našim zdravljem nešto događa.

Tijelo nam šalje određene signale kada dođe do promjene balansa u našem organizmu i upozorava nas. Evo na što biste trebali obratiti pozornost kad se idući put pogledate u zrcalo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natekle oči

Mnogi se ne stignu odmoriti zbog brojnih obveza koje su pred njima svaki dan te nije neuobičajeno imati natečene oči. Ipak, to je i signal nedostatka joda. Više od dvije milijarde ljudi diljem svijeta muči se s ovim problemom koji u konačnici može imati ozbiljne posljedice po zdravlje – oštećenje mozga. Kako biste nadoknadili nedostatak joda, jedite ribu, školjke, jaja, sushi i pijte mlijeko.

Blijede usne

Blijede usne nisu neuobičajen prizor za žene tijekom menstruacije. No ako ih prate simptomi poput umora i osjećaja slabosti ili primijetite da vam je jezik natečen, to su znakovi nedostatka željeza u krvi. Povećajte konzumaciju crvenog mesa, ribe, mahunarki i zelenog povrća.

Dugotrajni osip

Osip na obrazima koji ne prolazi brzo jedan je od simptoma dermatitisa i nedostataka vitamina B12. Ovu dijagnozu prate i napukla koža u kutu usana, osjetljivost na svjetlo, anemija, oticanje grla, natečeni jezik... Svoju prehranu obogatite namirnicama poput gljiva, špinata, janjetine, badema, sušene rajčice, puretine, šparoga i jogurta.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!