KORISTITE li se parfemima? Onda biste ovo trebali znati…

Jeste li među onima koji se osjećaju ‘golo’ ako iz svog doma iziđu bez da su nanijeli određenu količinu svog omiljenog parfema na kožu?

Koja je razlika između parfema toaletne i kolonjske vode? Barney Bishop, stručnjak za parfeme i autor bloga Fragrant Moments, pojašnjava da su parfemi znatno ‘jači’ u usporedbi s “eau de toilette (EDT)” te miris traje dulje.

Kolonjska voda ima najmanju koncentraciju esencijalnih ulja, tek 2 do 4 posto, toaletna voda sadrži 4 do 8, a parfemi 8 do 15 posto esencijalnih ulja.

Želite li da miris što dulje traje, nije svejedno ni gdje ćete ga po svom tijelu raspršiti. Najčešće ga špricamo po vratu i zapešćima, no Bishop tvrdi da su prsa i područje oko pupka ključna područja na tijelu na koja bismo trebali nanositi parfem kako bi dulje vrijeme i suptilno otpuštao miris. Savjetuje kako je najpoželjnije pošpricati se ukupno četiri puta, a samo dva puta ako je miris posebice jak.

Ako, kao i većina, svoje omiljene parfeme držite u kupaonici, vrijeme je da im promijenite mjesto. Parfeme biste trebali držati na hladnom i tamnom mjestu, ne u vlažnim prostorima, poručuje Bishop.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije