Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
RODITELJI provode više vremena gledajući u mobitel, nego čitajući svojoj djeci

RODITELJI provode više vremena gledajući u mobitel, nego čitajući svojoj djeci

Roditelji provode četiri puta više vremena pred ekranima svojih smartphonea, nego čitajući djeci knjige i slikovnice. Tužno, zar ne?

Sigurno se sjećate barem jedne priče koju su vam čitali ili pričali roditelji. Sudeći po rezultatima ankete koju je na više od 2000 roditelja djece u dobi od četiri do 11 godina provela dobrotvorna udruga Book Trust, današnja dječica neće imati tu sreću da se sjećaju priča koje su im pričali tate i mame.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istraživanje je pokazalo da odrasli provode 90 minuta pred ekranima - bilo svojih smatrphonea ili stolnih računala, a samo 25 minuta čitajući svojoj djeci. Kada to i čine, nerijetko preskaču stranice i skraćuju priče. To je priznala polovica ispitanika, a kao razlog navode umor.

'Razumijemo da s vrlo gustim rasporedom roditeljima može biti teško pronaći vremena za čitanje djeci. Ali čak i samo deset minuta čitanja na dan, igranja riječima ili zajedničko čitanje popisa namirnica za kupovinu', poručuju autori ove ankete.

'Redovno čitanje pomaže djeci da razviju maštu na najčudesniji način', kaže Diana Gerald, ravnateljica BookTrusta.

Stoga idući put kada posegnete za mobitelom kako biste pogledali što ima na Facebooku, sjetite se ovog teksta i uzmite knjigu u ruke. Zagrlite svoje dijete i pročitajte mu priču.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!