PIJTE tri šalice kave na dan ako imate ovu bolest

Tri šalice kave na dan mogu pomoći osobma koje pate od kroničnih bolesti bubrega da dulje žive, pokazalo je 12-godišnje istraživanje u kojem je sudjelovalo 2300 pacijenata.

Pokazalo se da pacijenti koji piju najmanje tri šalice kave na dan, imaju za četvrtinu manji rizik od prerane smrti. Jedna do dvije šalice na dan smanjuje rizik od 12 do 22 posto u odnosu na one osobe koje kavu uopće ne piju.

Portugalski istraživači vjeruju da temeljem ovih rezultata, oboljelima od kroničnih bolesti bubrega mogu savjetovati da piju više kave. Dr. Miguele Bigotte Vieira, jedan od autora studije sa Medicinskog Centra Sjeverni Lisabon, rekao je kako se pokazalo da oni koji piju više kave imaju manji rizik od smrtnosti uzrokovane kroničnom bolešću bubrega.

Pacijenti kojima je disjagnosticirana kronična bubrežna bolest imaju veći rizik od srčanog i moždanog udara, a prijeti im i otkazivanje bubrega.

Poznate su zdravstvene prednosti ispijanja kave, no ovo je prvo istraživanje provedeno kako bi se utvrdila povezanost ispijanja kave i manji rizik od smrti kod bubrežnih bolesnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije