FITNESS Studio FitLife: Core vježbama ojačaj centralni dio tijela!

Svi znamo da je core jedan od najvažnijih dijelova tijela i da na njega moramo posebno paziti. Nemobilnost kralježnice, zdjelice i kukova i ramenog obruča jedan je od većih problema kada govorimo o zdravlju lokomotornog sustava. Zbog smanjenog kretanja ljudsko tijelo je pod velikim stresom i izazovom pa zbog toga podnosi napore koji ga dovode do nemobilnosti i čestih bolnih stanja.

Core je područje kralježnice, zdjelice i kukova i na to područje bi trebali posebno paziti i obratiti pozornost češće no što mislimo da trebamo. Kretanje je našem tijelu potreba, a ne luksuz i bavljenje nekim tipom rekreacije je u današnje vrijeme obavezan dio svakodnevnog života.

Najbolje bi bilo kada bi to bio neki tip funkcionalnog treninga gdje ćete razvijati i raditi na svim važnim motoričkim i funkcionalnim sposobnostima. Obrasci kretanja se moraju mijenjati iz treninga u trening i biti sve složeniji, tehnički točni i prilagođeni vama i vašim potrebama.

U današnje je vrijeme lakše doći do dobrog treninga jer se fitness industrija razvila i treneri posjeduju razne licence i škole koje garantiraju uspješnost s toga je ne činiti ništa velika šteta.

Trening:

Upor klečeći+naizmjenični tap na zid
Veslanje u pretklonu girjama
Sunožni skok na zid+čučanj izdržaj
Rotacija trupa+sklek bučicama
Povlačenje na prsa u položaju upora s nogama na lopti

Rad/odmor 30:10s
Ukupno 5-7 serija

Sretno, Ivana Posavec

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije