SVE što ste htjeli znati o seksu tijekom mjesečnice

Sama pomisao na seks tijekom mjesečnice mnogima je jako odbojna. Stručnjaci za seks tvrde kako je vrijeme da se opustite i prepustite vjerojatno najboljem seksualnom iskustvu.

Za vrijeme mjesečnice žene su često izrazito uzbuđene, a te manje količine krvi djeluju i kao lubrikant, poručuju i odgovaraju na najčešća pitanja koja se mnogi ne usude postaviti na glas kada je riječ o seksu tijekom mjesečnice.

Može li doći do začeća tijekom mjesečnice?

Na ovo je malo kompliciranije odgovoriti, ali ukratko: da. Tehnički, žena tijekom mjesečnice ne bi trebala zatrudniti jer mjesečnica znači da je ovulacija već bila i jajna stanica nije oplođena. Ipak, kod mnogih žena ciklusi nisu ‘školski’ te je teško pretpostaviti kada je došlo do ovulacije. Nije vjerojatno da će žena zanijeti tijekom mjesečnice, ali svakako postoji mogućnost.

Seks tijekom mjesečnice je neuredan

Ne mora biti, posebice ako ste kod kuće i žena ne krvari jako. Ako niste sigurni biste li se smjestili na krevetu, uvijek možete otići pod tuš ili na krevet staviti tamni ručnik i ne brinuti da će vam nešto procuriti po madracu.

Je li seks tijekom mjesečnice siguran?

Seks je seks i prijeti vam prenošenje spolnih bolesti isto kao i za vrijeme seksa u ostale dane ciklusa. Svakako se zaštitite i tijekom mjesečnice kao i inače.

Ima li žena jače orgazme tijekom mjesečnice?

O, da. Klitoris je osjetljiviji u ovo vrijeme ciklusa i orgazmi su intenzivniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije