Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
PET 'TRIKOVA' kako lakše uspavati bebu

PET 'TRIKOVA' kako lakše uspavati bebu

Svi roditelji su vodili bitku kada je riječ o uspavljivanju djeteta. Male bebe se ne znaju samostalno umiriti. Žele da ih ljuljuškate, mazite, hranite, pjevate im. Starije bebe bi se igrale cijelu noć. Iako su umorne i jedva gledaju, primaju novu igračku i nevoljko slušaju zapovijed odlaska u krevet. Za početak, pokušajte s ovim metodama:

1. Nastavite što ste započeli po kući

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nevjerojatno je, ali bebe lakše zaspe uz zvuk ventilatora, klima uređaja, perilice za rublje, fena za kosu, radija. Kada se beba navikne na te zvukove, više nećete morati brinuti hoće li se probuditi zbog uključenog aparata. Bebama nije potreban potpuni mir kako bi se uspjele naspavati. Lagani šum im čak odgovara.

2. Rutina

Odaberite kada će biti vrijeme za kupanje, zadnje hranjenje i spavanje. Ako kod starije djece pranje zubiju označava odlazak na spavanje, ne dopuštajte mu da prekorači dogovoreno vrijeme. Zamračite prostoriju. Izađite iz sobe kako bi se dijete naviknulo spavati samo. Mnogim roditeljima je žao bebu ostaviti samu dok spava, ali što prije počne tako spavati, prije će se naviknuti.

3. Dojenje u snu

Ako se beba usred noći budi od gladi, a znate otprilike kada će to biti, nahranite ju u snu prije nego se probudi. Ponudite joj flašicu i beba će ju sama cuclati ako bude gladna. Kod dojenja je isti princip. Ako beba ne bude izbacivala mlijeko, nahranite ju do kraja. Ovako će možda odspavati koji sat više.

4. Temperatura u sobi

Roditelji se boje da se dijete ne prehladi i zato pojačaju grijanje do maksimuma što je potpuno krivo. Dijete mora normalno disati u prozračenoj prostoriji, a stupnjevi moraju biti takvi da je i vama ugodno. Zbog vrućine su djeca nervozna, znoje se i plaču.

5. Vaš glas

Beba će brže zaspati kada čuje poznat mamin i tatin glas. Razgovarajte u blizini djeteta. Tada će se ono osjećati zaštićeno i znat će da je na sigurnom. Ako imaju brata ili sestru, neka se i oni uključe u razgovor, samo bez visokih tonaliteta.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!