Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
TRENutak za roditeljski KUTak: Obiteljske vrijednosti

TRENutak za roditeljski KUTak: Obiteljske vrijednosti

Djeca u školi uče definiciju obitelji već u prvom razredu. Uče što je obitelj i tko ju sačinjava. Do kraja školovanja uče sve o obitelji.

Ono što nas nigdje ne uče je kako živjeti u obitelji, kako imati bolje međusobne odnose i što činiti da obitelj opstane. Sve je više krnjih obitelji ne zbog neznanja o obitelji već zbog toga što nitko ne zna živjeti suživot.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako članovi neke obitelji gledaju u jednom smjeru, imaju zajednički cilj i njeguju neke zajedničke vrijednosti, vjerojatno će ta obitelj biti zajedno zbog zajedništva. No, to neće pasti s neba. Takve stvari se njeguju. Na takve aktivnosti treba više obraćati pažnju. Treba im se posvetiti. Baviti se njima i učiti o njima.

Moguće je i da obitelj ima isti cilj, ali im je različiti put do cilja. Tada će biti više trenja u toj obitelji, ali kako im je cilj zajednički, opstat će. Ili neće ako se ne pozabave odnosima.

Smatram da se sve može naučiti uz adekvatnu edukaciju i primjenu znanja u svakodnevnom životu.

Možete naučiti kako biti bolji roditelj svojoj djeci, kako poraditi na međusobnim odnosima, što činiti da bismo svi gledali u istom smjeru, kako imati zajednički cilj i interese, što nam je već zajedničko, što nam je dobro a na čemu još treba poraditi, koje su slabosti ali i prednosti u vašoj obitelji, što misli jedan roditelj a što drugi, koje su dodirne točke na kojima možemo graditi ostalo.

Upravo to je vrsta edukacije koju rijetki nude, a mi se nemamo priliku pozabaviti njome te tako ne znamo ni što dobro činimo pa da i dalje radimo na tome, a kamo li da znamo što ne činimo dobro pa da izbjegavamo ubuduće to činiti kako bi u obitelji bilo bolje.

Pripremila sam edukaciju za roditelje po nazivom 'Obiteljske vrijednosti', traje 2 sata i moja je topla preporuka da dođu oba roditelja kako bi na licu mjesta prošli kroz vježbe zajednički te već tijekom edukacije imali aha momente o slabostima i prednostima baš u vašoj obitelji. Isti efekt ima na vas ako dođete sami na edukaciju, no tada ćete morati porazgovarati s ostalim članovima obitelji o daljnjim koracima.

Želite li poraditi na tome da vama bude bolje, a da članovi obitelji uživaju unutar vaše male društvene jedinice zvane obitelj, potrebno je saznati što radite dobro a što ne kako biste otklonili nedostatke i zaživjeli bolje i kvalitetnije.

Ljubav je baza za sve. Kada je ona tu, sve je lakše rješavati. No, kada ona dođe u pitanje treba uspješno balansirati među ostalim faktorima za neki odnos. Naročito ako su u pitanju djeca.

Kako je trend rastava u tijeku a zbog djece i dalje roditelji trebaju surađivati, tada je idealno znati sve ovo kako biste i dalje zadržali međusobno poštovanje članova, te imali što kvalitetnije odnose bez obzira tko s kim živi ili ne živi.

Možda imate odlične odnose u obitelji i vrlo ste složna obitelj, no znate li nekome objasniti ključ vašeg uspjeha? Na edukaciji ćete dobiti strukturu kojom ćete shvatiti zašto je baš vaša obitelj uspješna te ćete i dalje moći nastaviti s onime što dobro radite.

Znači, svatko može profitirati – i oni koju znaju i oni koji ne znaju što čine dobro. Bitna je samo volja da u životu želite nešto mijenjati. Za to je potrebno učiniti prvi korak – educirati se, a zatim neophodni drugi korak – krenuti u promjene i akciju.

Sve je lako, kada znaš kako.

Želim vam puno sreće, a ako zapne – tu sam!

Anita Vadas
tel. 098/564-290
mail: info@anitavadas.com
www.anitavadas.com
Edukacija j.d.o.o. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!