Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
JEDENJE ovog voća može pomoći u oporavku pluća bivših pušača

JEDENJE ovog voća može pomoći u oporavku pluća bivših pušača

Istraživanje koje je provelo Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health kaže da se pluća od pušenja oporavljaju jabukama i rajčicama. Odrasle osobe koje jedu više od dvije ili tri rajčice dnevno imaju jača i otpornija pluća. To je zaključak donesen nakon praćenja 650 odraslih osoba kroz deset godina.

Ako ste zabrinuti zbog oštećenja koje su vam prouzročile cigarete, dodavanjem ovog voća u prehranu napravit ćete najbolje za svoja pluća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Istraživanje pokazuje da dijeta bogata ovim voćem može popraviti oštećenja pluća kod ljudi koji su prestali pušiti', napisala je glavna autorica Vanessa Garcia-Larsen u studiji objavljenoj u European Respiratory Journal. Prehrana bogata voćem može usporiti proces prirodnog starenja pluća, čak i ako nikada niste pušili.

Funkcija pluća počinje opadati s trideset godina, ovisno o specifičnim zdravstvenim karakteristikama pojedinca. Zbog toga je bitno paziti na zdravlje pluća i uz pokušaj odvikavanja od cigarete, uvrstiti ove namirnice na vaš svakodnevni meni.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!