Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
ZNANSTVENICI otkrili fatalnu vezu između muškaraca i ženskih grudi

ZNANSTVENICI otkrili fatalnu vezu između muškaraca i ženskih grudi

Otkad hodamo zemljom, ženske grudi imaju jak utjecaj na heteroseksualne muškarce. Već u 18. stoljeću oni su u Španjolskoj razvili disciplinu koja se bavi proučavanjem ženskih grudi - proučavali su karaktere žena preko njezinog poprsja pa su tako žene s grudima poput 'lisičje njuške' bile okarakterizirane kao pametne i suzdržane, vjerne i inovativne u seksu, no istovremeno lijene i bez incijative.

U 20. stoljeću, grudima se bavio talijanski seksolog Piero Lorenzoni koji također tvrdi da su karakter žene i njezine grudi, usko povezani. Grudi dijeli u nekoliko obilika - dinja, limun, naranča i u nekoliko veličina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini sisavci koji su fascinirani grudima u seksualnom smislu', kaže znanstvenik i psihijatar Larry Young s Emory sveučilišta.

Također smo jedina vrsta na zemlji kod koje mužjaci stimuliraju ženske grudi tijekom predigre i seksualnog čina. E sad, u čemu je tajna veza između muškaraca i poprsja kod ljepšeg spola?

Naravno, kao i uvijek zaslužna je kemija. Dojenjem se stvara veza između majke i djeteta koja se kasnije prenosi na parove - naravno to se događa na neurološkoj razini.

Stimulacijom ženskih bradavica tijekom dojenja dolazi do lučenja oksitocina (hormona ljubavi) u mozgu zbog čega majka više pažnje posvećuje djetetu i daje mu više ljubavi. Ispostavilo se da ovaj mehanizam ne djeluje samo u odnosu majka - dijete, već i kasnije kod heteroseksualnih parova, te zbog toga muškarci ženama miluju i ljube grudi te stimuliraju bradavice.

Drugi autori tvrde da je opsesija ženskim grudima stvar nagona i evolucije. Naime, većina primata seks prakticira odostraga te se kod ljudi opsesija grudima povezuje s njihovim oblikom - podsjećaju na stražnjicu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!