Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
TRAŽITE smisao života? Izgleda da je odgovor u seksu

TRAŽITE smisao života? Izgleda da je odgovor u seksu

Nedavna studija Todd B. Kashdana i kolega sa Sveučilišta George Mason zatražila je od sudionika da odgovore na niz pitanja koja se odnose na njihovo zadovoljstvo životom i učestalost, intimnost i užitak zbog seksualne aktivnosti. Zadovoljstvo životom mjereno je s nekoliko parametara, uključujući raspoloženje i smatraju li svoj život značajnim.

Pomlađuje vas - zbog redovnog seksa možete izgledati čak sedam godina mlađi! Seks povećava razinu ljudskog hormona protiv starenja DHEA, ključnog čimbenika u održavanju mladosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pitanje koje su koristili kako bi utvrdili bilo je 'koliko smatrate da je vaš život danas imao smisla i značaja?' Za ovu frazu koja se pojavljuje i na drugim testovima misli se da je dobro mjerilo smatraju li ljudi svoj život smislenim ili ne.

Ispitanici, 152 odrasle osobe koje su većinom bile žene, su upitani da popunjavaju demografska izvješća koja su uključivala jesu li u vezama i informacije o dužini i bliskosti tih veza. Tada su ih zamolili da svake večeri ispune online obrazac, kako im je smisleno bio dan i jesu li se upuštali u seksualne aktivnosti. Od njih je zatraženo da ocjenjuju tu aktivnost u smislu užitka i intimnosti na standardiziranoj skali.

Analiza je pokazala da seks dovodi do povećanog blagostanja i zadovoljstva, u svim područjima života, sljedeći dan. Dok je utvrđeno da seks utječe na zadovoljstvo sljedeći dan, nije utvrđeno da zadovoljstvo utječe na seks.

Zanimljivo je i da izgleda da za zadovoljstvo nije bilo bitno jeste li u vezi, braku, imate li stalnog partnera/icu ili je to bio seks na jednu noć. U svim slučajevima, značaj je tu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!