MUŠKARCI U ‘TAJICAMA’ I međimurski dečki vole nositi skinny traperice

Traperice su danas neizbježan dio odjeće svakog čovjeka. Nose ih svi, podjednako muškarci i žene.

Traper je izuzetno jaka i izdržljiva tkanina, a po prvi puta je istkan u južno Francuskom gradu Nimesu po kojem je dobio i prvo ime “De nim, što bi u prijevodu značilo “iz Nimesa”.

Sredinom 19. stoljeća trgovac Levi Strauss migrirao je iz Bavarske u San Francisco, gdje je tada započeo sa prodajom radnih hlača od trapera.n Ubrzo se pročulo među rudarima i kopačima zlata o kvaliteti i izdržljivosti radnih hlača koje je prodavao Levi Strauss.

Traper, nekada radna odjeća rudara, mornara i kauboja postala je jedan od najpopularnijih svjetskih materijala današnjice. Jakne i hlače od trapera su gotovo neizostavan detalj svakog mladog čovjeka. Nekada plave jer su se farbale indigom, a danas gotovo u svim bojama.

Skinny traperice imaju veliku popularnost među mlađom muškom populacijom. Trapke su prošle dalek put, ali nikada nisu izašle iz mode, već su obilježavale modne epohe.

70-ih godina najpopularnije su bile trapezice, a 80-tih mrkva krojevi, a u devedesetima široke hip-hop traperice. Danas je sasvim novi stil, uske i pripijene traperice ovih godina modni je hit podjednako među ženama i muškarcim.

Uske traperice mogu smanjiti plodnost

Iako su popularne spomenute traperice, urolozi upozoravaju da kod muškaraca mogu oslabiti mjehur, izazvati deformacije testisa i infekcije mokraćnog sustava.

Tijelo zdravog i spolno zrelog muškarca sposobno je proizvesti milijune spermija dnevno, no ako dođe do pregrijavanja temperature testisa i nema pravilnog hlađenja proizvodnja spermija naglo pada, te se smanjuje njihova pokretljivost i kvaliteta.

Učestalim pregrijavanjem testisa svakako se povećava rizik neplodnosti – upozoravaju liječnici.

Intervjuirali smo naše čitateljice i zamolili ih da podjele svoje mišljenje s nama. Njihove odgovore možete pročitati u nastavku.

– Sviđaju mi se na muškarcima uske hlače, ali najbitnija stvar je da je sve na svojem mjestu. Dečku često znaju kupiti broj veće hlače da ih kao ono ne stišću, ne imajući u vidu da onda sa stražnje strane izgledaju grozno.

Volim uske traperice, ali onako pankerski stil. Poznajem neke muškarce koji raspravljaju o modi i brinu se za svoj izgled više nego mi žene. Ne brinu me toliko muškarci u uskim trapericama nego oni koji nose dugačke majice preko guze – kroz smijeh govori nam Ivana (32) iz Čakovca.

– U zadnje vrijeme većina muškaraca slično se odijeva. Nisu mi baš nešto muškarci u uskim hlačicama, više preferiram neki klasičniji kroj traperica na muškarcu.

Uske hlače izgledaju korektno na muškarcu koji ima mršavije noge, dok kod onih malo razbacanih to izgleda kao da će svaki čas popustiti šavovi. Nekako jače noge i zadnjica u uskim hlačama dođe malo prenaglašeno – govori nam Petra (28) iz Nedelišća ispijajući kavu na terasi Cafe bara Arcus u Čakovcu.

Statistika nam govori da je danas kod parova koji imaju problem sa začećem, 40% muškaraca koji imaju problem neplodnosti. Stoga, kod iduće kupovine traperica imajte na umu spomenute moguće zdrastvene rizike.

Možda ipak moda ne mora uvijek biti na prvom mjestu, zar ne?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije