PREVARE Dijana (24) iz Čakovca: ‘Prekinuli smo jer me prevario’

Partnerske i bračne prevare nisu ništa novo, one su već odavno sastavni dio naših života. U prošlim vremenima se nije o njima toliko javno pričalo kao danas. Nevjera je najčešće pogubna za odnos, čak i ako druga strana odluči prijeći preko nje. Pitanje narušenog povjerenja nagriza vezu, a rijetki su oni koji mogu krenuti dalje kao da se ništa nije dogodilo.

Tko vara više, muškarci ili žene?

Prevara je sklizak teren za oba spola. Muškarci su oduvijek varali više, no najnovija istraživanja nam pokazuju da u zadnjih desetak godina žene podjednako varaju kao i njihovi partneri. Stoga proizlazi da više od polovice muškaraca vara svoje partnerice, njih čak 57%. Ženski spol je podjednako uspješan kao i muškarci, pa prema statistici njih 54% barem jednom prevari svog partnera.

Preljubi najčešće krenu lagano, laskanjem i flertanjem

Često se takve situacije događaju među poslovnim suradnicima i kolegama. Čak 55% preljubnika iskustvo nevjere steklo je sa svojim radnim kolegama. Ponekad do preljuba dođe planirano, ali često i sasvim spontano. Facebook kao komunikacijska platforma dobro je mjesto za stalkere i flertanje. O flertanju, preljubima ispričat će nam naša čitateljica Dijana (24) iz Čakovca.

– Bila sam u vezi pet godina. Prekinuli smo zbog toga jer me partner prevario. Još u vrijeme kad sam bila uvezi dalo se naslutiti da moj dečko često posjećuje profile drugih cura, lajka i komentira fotografije i statuse. Moram priznati da me je to tada dosta nerviralo i žalostilo, smatrala sam to nekom vrstom emotivne prevare – govori nam Dijana ispijajući kavu na terasi Casa Latina cluba.

– Društvene mreže olakšavaju komunikaciji među ljudima, ali i flert. Otkad nisam više u vezi svaki dan dolaze novi zahtjevi za prijateljstvo. Momci koji se javljaju često su već u nekoj vezi ili braku, pa pokušavaju najvjerojatnije nešto ubosti sa strane. Komunikacija u početku bude korektna, ali ubrzo je jasno što momci traže. E pa figa! Nikaj od toga, dečki dragi – kroz smijeh govori nam Dijana.

Zašto žene varaju?

Žene se najčešće zaljubljuju u muškarce koji se znaju udvarati, velikodušni su i imaju smisao za humor. Kako godine zajedničkog života prolaze tako i te male stvari koje su nekada vezu činile velikom, lagano blijede. Jednom kad veza dođe u odnos interesnog, a ne više emotivnog partnerstva, velika je mogućnost da će žena krenuti u potragu.

– Razmišljala sam o tome da li bih mogla prijeći preko preljuba. Možda bih mogla prijeći preko toga i oprostiti, ali nisam sigurna koliko bi to bilo dobro za daljnje opstajanje veze. Naš odnos se u potpunosti ohladio. Nema više strasti, ostala su samo zamjeranja – govori Dijana.

Zašto varaju muškarci?

Muškarci najčešće varaju kad nisu sretni i zadovoljni, a ne žele inicirati prekid. Ako su pod stalnom kontrolom i pritiskom partnerice, jako velika mogućnost je da će sreću potražiti među drugim nogama. Neki od muškaraca konstantno moraju hraniti svoj ego, pa stoga imaju potrebu mijenjanja partnerice iako su u vezi ili braku.

– Bila sam u vezi pet godina i naravno da je tu bilo momaka koji su uvijek ispitivali teren i nešto pokušavali. Moram priznati da mi je to laskalo, ali ni u jednom trenutku nisam ni pomislila o prevari svog dečka. Prevariti dečka značilo bi prevariti sebe – uvjerava nas Dijana.

Stoga osluškujte želje svojih partnera, ugodite jedno drugome. Ne varati, jer u laži su kratke noge!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije