FITNESS Studio FitLife: Kardio s girjom i težinom vlastitog tijela

Kardio trening je bilo koji trening ili vježba uz koju se puls srca podigne između 60 do 85 posto maksimalnih otkucaja s toga nemojte misliti da je samo skakanje ili trčanje kardio.

Ako kod kuće imate girju, tada je upravo ovo trening za vas. Osmišljen je tako da aktivira mišiće cijeloga tijela i da se dobro oznojite. Ukupno vas čeka sedam vježbi od kojim su četiri s girojm i tri s težinom vlastitog tijela, dvije u položaju upora i jedna u uspravnom položaju. Ono najvažnije je da u svakoj vježbi pazite na leđa, da su ona uvijek ravna i neutralna, a kad govorim o neutralu mislim na položaj gdje su svi zglobovi pod minimalnim opterećenjem, da pazite na tehnički točno izvođenje jer u suprotnom sama vježba gubi smisao.

Kućni samostalni trening je uvijek manje efikasan od onog kojeg ćete odraditi uz budno oko profesionalca u nekoj teretani, ali ako sve napravite kako treba nećete puno izgubiti. S toga budite uporni, marljivi i odradite sve ovo s minimalnim pauzama.

Na početku se obavezno zagrijte s vježbama za zagrijavanje, a to su kruženja, abdukcije, zanoženja, lateralne kretnje i slično. Krenite na glavni dio treninga dobro pripremljeni i spremni bez rizika od ozljeđivanja.

Kada ste gotovi, odradite hlađenje i istezanje svih mišića i vratite tijelo u početno mirno stanje.

Sretno!

Ivana Posavec

1. Zamah girjom
2. Penjač
3. Trzaj naizmjenični girjom
4. Uski skokovi
5. Povlačenje pod bradu
6. Lepeza u položaju upora na šakama
7. Podizanje trupa u sjedeći položaj

Rad/odmor 30:10s x 3

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije