Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
Učenici Treće osnovne škole posjetili Županijsku palaču
Varaždinska županija

IZLET

Učenici Treće osnovne škole posjetili Županijsku palaču

Upoznali su se s funkcioniranjem i radom županijske uprave, a posebno im je zanimljiva bila priča o husarima.

Učenici 3.B razreda II. Osnovne škole Varaždin u pratnji svoje učiteljice Spomenke Žmegač posjetili su Županijsku palaču te se tom prilikom upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije.

Upoznali su se s funkcioniranjem i radom županijske uprave, a posebno im je zanimljiva bila priča o husarima. Učenici trećih razreda o županijama uče u školi kao dio nastavnog gradiva, a ovaj posjet jedan je od načina kako im približiti povijest kojom se ponosimo.

Koja je uloga župana i njegovih zamjenika, koliko ima županijskih vijećnika, koliko Županija ima općina i gradova, koliko ima Upravnih odjela, kada je izgrađena palača, tko je sve u njoj stolovao, koji portreti župana vise na zidovima palače, tko su bili znamenita obitelj Erdődy, tko sve posjećuje Županijsku palaču i da li se još uvijek koristi zatvor u podrumu palače samo su neke od pitanja na koja su odgovarali učenici.

Nakon zajedničkog obilaska, mala avantura završila je zajedničkom fotografijom u atriju Županijske palače. Posjetu se priključio Nenad Koščak, vijećnik Županijske skupštine Varaždinske županije.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 6761

Reci što misliš!