Vijesti / Varaždinska županija
Varaždinska županija
EUROPSKI TJEDAN Građani se na Franjevačkom trgu imali prilike informirati o Europskoj uniji i nadolazećim izborima
Varaždinska županija

U ZNAKU EU

EUROPSKI TJEDAN Građani se na Franjevačkom trgu imali prilike informirati o Europskoj uniji i nadolazećim izborima

U sklopu Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata održano je druženje s građanima pod nazivom 'Ususret izborima za Europski parlament'.

Zašto je Europska unija važna, koje su njezine institucije i zašto je važno izaći na izbore za Europski parlament 26. svibnja, samo su neka od pitanja na koja su građani mogli dobiti odgovore u subotu, 11. svibnja, ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

U sklopu Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata održano je druženje s građanima pod nazivom 'Ususret izborima za Europski parlament', s ciljem promocije kampanje 'Ovaj put biram' kojom se građane potiče da izađu na izbore za Europski parlament. 

Na druženju su bili i župan Radimir Čačić, savjetnica Natalija Martinčević, kao i zamjenik župana Robert Vugrin.

Građanima su dijeljeni promotivni i informativni materijali o Europskoj uniji, korisne brošure o putovanju po EU, letci, baloni koji su najviše razveselili djecu, kao i kokice u kutijama s EU logom. Na štandovima su izlagali učenici OŠ Petrijanec i Gospodarske škole Varaždin, a gudački trio iz Glazbene škole u Varaždinu pobrinuo se za prigodni glazbeni program.

Europski tjedan nastavlja se u utorak, 14. svibnja, kada će u Županijskoj palači u Varaždinu u 10 sati početi predavanje 'Članstvo u Europskoj uniji - političke i financijske mogućnosti i perspektive'.

U četvrtak, 16. svibnja, od 11 do 13 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače bit će održana prezentacija 'Varaždinska županija - primjer uspješnog korištenja mogućnosti financiranja iz EU fondova'.

Istoga dana, u četvrtak u 18 sati, u atriju Županijske palače počet će European Pub Quiz, a u 20 sati program će završiti koncertom sastava Pulp Fiction.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!