PROGLAŠENJE NAJBOLJIH

SVEČANOST SPORTA Najsportaši Čakovca Antonia Ružić, Alan Perko, ŽRK Zrinski, MRK Čakovec i badmintonski par Luka Črep i Ivan Grubić

Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca u Centru za kulturu u Čakovcu organizirala je svečanost proglašenja najboljih sportaša za 2019. godinu.

Osvrt na sportsku 2019. godinu bio je odličan u Centru za kulturu Čakovec gdje smo se podsjetili brojnih izvrsnih rezultata tijekom godine za nama, a po 18. puta odabrani su najsportaši Čakovca.

>> Proglašenje najboljih sportaša i ekipa grada Čakovca za 2019. godinu

Najboljom sportašicom proglašena je tenisačica Antonia Ružić iz TK Franjo Punčec Čakovec koja nije osobno primila priznanje jer trenutno igra Australian Open. Ona je tijekom prošle godine osvojila 1. mjesto na seniorskom dvoranskom PH, igrala četvrtfinale juniorskog EP u Moskvi, osvojila 1. mjesto u parovima na turniru u Nagoyi, igrala finale ITF turnira u Szekesfehervaru, polufinale turnira u Casablanci, finale ITF turnira u Pragu, Vrsaru i Gyoru, polufinale ITF Pro turnira u Tučepima i juniorska je reprezentativka Hrvatske.

Najboljim sportašem proglašen je Alan Perko iz ŠRD Tvonica stočne hrane Čakovec, On je osvojio 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu u Novom Sadu i sportaš je 2. kategorije.

Najbolja ženska ekipa je Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec. Zrinskice su u prvoligaškom prvenstvu osvojile šesto mjesto i došle su do osmine finala Hrvatskog rukometnog Kupa. U ime nagrađenih na priznanju je zahvalila rukometašica Ira Resman.

Najboljom momčadi proglašen je Muški rukometni klub Čakovec. Rukometaši su igrali polufinale Hrvatskog rukometnog Kupa i kao prvaci 2. lige Sjever novi su članovi 1. lige Sjever.

Najbolji par su Luka Črep i Ivan Grubić iz Badmintonskog kluba Međimurje Čakovec koji su osvojili 1. mjesto na PH muški parovi U17, 1. mjesto muški parovi ukupni poredak hrvatskog Kupa mlađi juniori, 3. mjesto parovi PH juniori, 1. mjesto mlađi muški parovi, među mlađim juniorima na rejting listi HBS-a 1. mjesto ekipini poredak.

PRIZNANJA ZA POSEBNE REZULTATE

Priznanja za posebne rezultate primili su kuglač Luka Požega iz KK Željezničar koji je osvojio 4. mjesto ekipno sa seniorima Hrvatske na Svjetskom prvenstvu i proglašen je najboljim kuglačem Hrvatske u kategoriji juniora, seniorska ekipa sportske udruge slijepih Zrinski koji su na PH u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne osobe osvojili 2. mjesto i bili su sudionici 1. HL u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne osobe, Sven Todorović je kao član AK Međimurje i PLK Pozoj prvak države u dva različita sporta – atletici i powerliftingu, osvojio je 1. mjesto na europskom atletskom prvenstvu strongset athletic jednoručno kladivo 7.5 kg i 3. mjesto na tom natjecanju u disku 5 kg. Priznanje je još primio judaš Nenad Vrbanec iz JK Zrinski koji je osvojio 2. mjesto na svjetskom prvenstvu u judu za osobe s down sindromom u portugalskom Guimaraesu.

PRIZNANJE ANTO DRAGIĆ ZA PERSPEKTIVNE SPORTAŠE

Veseli čak 15 priznanja za perspektivne sportaše što znači da čakovečki sport ima svijetlu budućnost: Ema Marčec iz Karate kluba Globus je osvojila 1. mjesto na PH za kadetkinje, 2. mjesto na PH za mlađe kadetkinje i reprezentativka je Hrvatske u mlađim uzrastima, Sven Strahija iz Karate kluba globus je osvojio 2. mjesto na prvenstvu Balkana za dječake, 1. mjesto na PH za učenike, 3. mjesto na PH za mlađe kadete, 2. mjesto na otvorenom PH za mlađe kadete i reprezentativac je Hrvatske, Marta Horvat iz Čakovečkog plivačkog kluba je osvojila 7. mjesto na kadetskom PH na 100 i 200 m leđno, 4. mjesto na kadetskom PH na 200 m leđno, 7. mjesto na kadetskom PH na 10 m leđno i isplivala je limite za nastup na PH za juniorke.

Jana Markulinčić i Dora Potočnjak su iz ŽRK Zrinski Čakovec i one su perspektivna igračica Regije Sjever i članice seniorske ekipe, Nevia Fotak iz AK Međimurje je osvojila 1. mjesto na PH u višebojima za limačice u troboju, Dorain Čavlek iz AK Međimurje je osvojio 2. mjesto na PH u višebojima za limače u troboju i 3. mjesto na dvoranskom PH u višebojima za limače u troboju, Jan Fišter iz GK Marijan Zadravec Macan je osvojio 1. mjesto na završnici Kupa u višeboju za mlađe kadete, 1. mjesto ekipno na završnici kupa za mlađe kadete, 1. mjesto na PH pojedinačno konj s hvataljkama, 3. mjesto PH pojedinalno tlo i ruče i perspketivni je sportaš Hrvatske, Erik Kovačić iz GK Marijan Zadravec Macan koji je osvojio 3. mjesto na završnici kupa u višeboju za mlađe kadete, 1. mjesto ekipno završnia kupa za mlađe kadete, 2. mjesto na pojedinčnom PH na tlu i ručama i perspektivni je sportaš Hrvatske.

Kuglač Leon Igrec iz KK Željezničar osvojio je 1. mjesto na pojedinačnom PH za podmladak U12 i 1. mjesto na PH kadeti disciplina tandem, kuglač Konrad Vikert iz KK Željezničar je osvojio 1. mjesto na PH kadeti disicplina tandem, rukometaši Jan Sanjković i Marko Tkalec iz MRK Čakovec ostvarili su plasman za završnicu PH kod mlađih kadeta i priključeni su seniorskoj ekipi, nogometašica Lucija Vizinger iz ŠN Međimurje-Čakovec je reprezentativka Hrvatske U17 i Niko Škrobar iz Kickboxing kluba 300 Čakovec osvojio je 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Varaždinu i bio je 1. na Austria openu.

PRIZNANJE MLADIM SPORTAŠIMA

Kod mladih sportaša priznanja su primili Jura Egon Juranić iz MRK Čakovec koji je član hrvatske juniorske rukometne reprezentacije i nastupio je za četiri uzrasne kategorije kluba, Leona Gulija iz Karate kluba Globus osvojila je 3. mjesto na svjetskom kupa za mlađe kadetkinje, 1. mjesto na PH za mlađe kadetkinje, 3. mjesto na PH za kadetkinje, 3. mjesto na otvorenom PH za kadetkinje, 3. mjesto na otvorenom prvenstvu Austrije i reprezentativka je Hrvatske.

Tin Furdi iz ČPK-a je osvojio 2, mjesto na 100 m slobodno PH juniori, 3. mjesto na 100 m slobodno seniori PH, 4. mjesto na 200 m slobodno PH, 5. mjesto na 100 m slobodno, 9. mjesto na 100 m slobodno otvoreno PH, 10. mjesto na 200 m slobodno otvoreno PH, 2. mjesto Gyor open na 100 m slobodno i reprezentativac je Hrvatske, Dora Pajić iz ŽRK Zrinski juniorska je reprezentativka Hrvatske, članica prve ekipe i perspektivna sportašica HOO-a.

PRIZNANJA KLUBOVIMA

Jedno priznanje je dodijeljeno u ovoj kategoriji i to Nogometnoj školi Međimurje – Čakovec za jubilarnih deset godina djelovanja. Priznanje je primio predsjednik škole Dean Panić.

NAGRAĐENI SUDIONICI LJETNIH SPORTSKIH KAMPOVA

Sudionici koji su najviše puta polazili ljetne sportske kampove Svaki tjedan sport jedan primili su medalje. Zlatne medalje primili su Nikolina Furdi, Jana Radojčić, Josipa Jarni i Mario Beliga, srebrne medalje Anita Sabolić, Nela Sabolić, Matija Strbad, Marko Strbad, Eva Blažeka, Jana Blažeka, Vito Kramar, Fran Čonkaš i Vilim Pintarić te brončane medalje Ilija Pintarić, Petar Naglić, Lucija Skender, borna Šimić i Ivona Belović Ter.

NAGRAĐENE ŠKOLE

Među brojnim školskim natjecanjima na državnoj razini međimurske škole postigle su zapažene rezultate za što si primile priznanje Zajednice: Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec za 1. mjesto na školskom državnom prvenstvu u badmintonu, 1. OŠ Čakovec za 1. mjesto na državnom školskom prvenstvu u virtualnom plesu i krosu te 2. mjesto u košarci, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec za 1. osvojeno mjesto na državnom školskom prvenstvu u atletici za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju.

Gospodarska škola Čakovec za 2. mjesto na školskom državnom prvenstvu u plivanju za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec za 2. mjesto na državnom školskom prvenstvu u stolnom tenisu, Srednja škola Čakovec za 2. mjesto na školskom državnom prvenstvu u virtualnom plesu i Srednja škola Čakovec za osvojena dva 1. mjesta, dva 2. mjesta i jedno 3. mjesto u atletici te 2. i 3. mjesto u plivanju na državnom školskom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju.

POHVALE ORGANIZATORU ZA IZVRSTAN PROGRAM

Centar za kulturu Čakovec bio je pun zaljubljenika u sport. Zajednica sportskih udruga Čakovca napravila je odličan program, a tijekom pauza među podjelama priznanja napravljeni su sportsko – scenski nastupi koji su bili vrlo efektni, a točka na i bio je nastup na konju s hvataljkama Filipa Udea. Kako je rekao ovo mu je bio prvi nastup nakon ozljede i kroz tri tjedna kreću natjecanja u Australiji, Bakuu i Dohi te se još uvijek nada mogućnosti nastupa na OI u Tokiju. Bila je ovo sportska večer o kojoj će se dugo pričati u superlativima i organizatore treba pohvaliti na odličnoj organizaciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije