Vijesti / Sport
Sport
JEDINSTVO (NSnD) Samuel Novak: 'Mijenjao bih svojih 30 golova za tri boda više na kontu kluba'

NOGOMET

JEDINSTVO (NSnD) Samuel Novak: 'Mijenjao bih svojih 30 golova za tri boda više na kontu kluba'

Samuel Novak tijekom jesenske polusezone postignuo je 30 golova. Uz ostalo nam je rekao sreća se gradi radom, trudom i odricanjem.

Nogometni klub Jedinstvo iz Novog Sela na Dravi član je Treće međimurske nogometne lige i na kraju jeseni klub je na 3. poziciji s 32 boda, a dva boda više imaju Otok i Drava (K) pa nas čeka zanimljiv proljetni dio polusezone. Na listi strijelaca uvjerljivo je najbolji član Jedinstva (NSnD) Samuel Novak s 30 golova, a drugi je Veldin Karić iz Drave (K) s 20 golova.
 
Sa Samuelom smo porazgovarali o njegovom jesenskom učinku.
 
eMedjimurje: Čestitke na tituli jesenskog najstrijelca. Najprije molimo nekoliko riječi o Vama i nogometnoj karijeri.
Samuel:
Hvala. Nogometom se bavim od malih nogu, s nekih 8-9 godina sam počeo trenirati za mlađe uzraste tadašnjeg Varteksa. Sve do 16-te godine, tada započinjem seniorsku karijeru u NK Jedinstvu. Jednu sezonu sam igrao u NK Drava Kuršanec i jednu predivnu u NK Strahoninec.
 
eMedjimurje: Vjerujemo da sta zadovoljni učinkom od 30 golova?
Samuel:
Moram reći da sam zadovoljan, ma da to nisam očekivao, ali najiskrenije mijenjao bih tih 30 golova za 3 boda više na kontu kluba. Nogomet je ipak timski sport i igra za ekipni uspjeh.
 
eMedjimurje: Ima li neki gol koji Vam je ostao posebno u sjećanju?
Samuel:
Ako se pitanje odnosi na ovu polusezonu, onda mi je svakako najdraži gol protiv NK Otok za izjednačenje nakon zaostatka od 3:0 s igračem manje. Kroz karijeru posebno pamtim gol protiv NK Centrometal za potvrdu prvog mjesta 2. ŽNL.
 
eMedjimurje: Ima li kakvih posebnih treninga i priprema da ste postali ovako efikasni?
Samuel:
Moram priznati da, iako to nije pohvalno, zbog posla nisam često prisutan na treninzima. Stoga su svi ti golovi ponajviše zasluga ekipe i u nekoj mjeri mog nogometnog iskustva.
 
eMedjimurje: Tri kluba na vrhu ljestvice dijeli samo dva boda pa vjerujemo da nas očekuje zanimljivo proljeće i borba za viši rang?
Samuel:
Sigurno će biti zanimljivo. Smatram da se zbog takvih stvari nogomet igra i bez obzira što bodovno to tako ne izgleda i ekipe koje nisu trenutno među prva tri imaju također svoje kvalitete, odnosno prvi trojac svoje mane, pa mi ne otpisujemo nikoga. Svakako ćemo dati sve od sebe i napadamo prvo mjesto kao što smo od prvog kola.
 
eMedjimurje: Kakvi su planovi za zimski period? Kada kreću pripreme?
Samuel:
Planovi u zimi su što više se rekreirati u slobodno vrijeme. Nastup na zimskom nogometnom prvenstvu u Atonu što je prošlo i velike pohvale MNS-u što nam omogućuje ovakva natjecanja. Pripreme nam kreću oko 20. siječnja.
 
eMedjimurje: Kako usklađujete nogometne aktivnosti, posao i obitelj?
Samuel:
Pokušavam biti korektan u obiteljskim, poslovnim i sportskim obvezama. Ponekad ne uspijevam odraditi to kako hoću, ali na svim frontama nailazim na razumijevanje.
 
eMedjimurje: Želje i ciljevi u 2020. godini?
Samuel:
Ponajveća želja je naravno osvojiti prvenstvo i zbog toga ćemo kvalitetno odraditi pripreme i dati sve od sebe na terenu da to ostvarimo. No moram napomenuti da kao i u svakom segmentu života treba imati malo sreće, a smatram da se sreća gradi radom, trudom i odricanjem pa ovim putem pozivam sve svoje suigrače da se u što većem broju odazovu treninzima.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5947

Reci što misliš!