SPORT SVIMA

BRUXELLES Čakovcu uručeno priznanje Europskog grada sporta 2020.

Na svečanosti u zgradi Europskog parlamenta u Bruxellesu u utorak navečer neprofitna organizacija ACES Europe uručila je Čakovcu priznanje European City of Sport 2020 (Europski grad sporta 2020.).

Čakovečku sportsku delegaciju predvodio je gradonačelnik Stjepan Kovač koji je u govoru zahvale prilikom preuzimanja priznanja istaknuo da je Grad Čakovec uvijek vodio računa o potrebama udruga koje djeluju na njegovom području pogotovo o onima koje su vezane za sport i rekreaciju i to ne samo ulaganjima u infrastrukturu već i sustavnom podrškom njihovim aktivnostima.

‘Tu posebno ističem rad s djecom i mladima, financiranje stručnog rada sportskih trenera te poticanje rekreacije osoba treće životne dobi. Bilo je logično da se kandidiramo, ali i osvojimo titulu Europskog grada sporta. Ne gledamo na to samo kao na priznanje za dosadašnje aktivnosti, već kao i na podstrek da u svim narednim godinama budemo još bolji. Iz mota naslova čakovečke kandidature ‘Sport svima’ vidljiv je smjer u kojem želimo razvijati sport na našem području, i za vrhunske sportaše i rekreativce, i za one najmlađe i one najstarije’, rekao je Kovač.
Svečanosti su prisustvovali i hrvatski europarlamentarci, između kojih i Čakovčanka Sunčana Glavak. Grad Čakovec kandidirao se za dobivanje titule Europskog grada sporta krajem prošle godine, a komisija ACES Europe posjetila je Čakovec u ožujku ove godine.
Iako to nije uobičajna praksa, komisija je zbog izuzetnog zadovoljavanja zadanih kriterija par tjedana nakon toga dostavila rješenje Čakovcu o dobivanju titule. U Hrvatskoj prije Čakovca titulu European City of Sport dobio je samo Grad Sisak i to za 2019. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije