Vijesti / Sport
Sport
2. LIGA Kaštelanke bolje od Lepoglave

ODBOJKA

2. LIGA Kaštelanke bolje od Lepoglave

U dvorani OŠ Belica odigrana je utakmica 9. kola 2. hrvatske odbojkaške lige skupina sjever između ŽOK Kaštel 2 i ŽOK Lepoglava.

Lepoglava kao posljednja na tablici, bez dobivenih utakmica, trebala je biti relativno lagan protivnik za uigranu ekipu Kaštelanki koje igraju na domaćem terenu, pred domaćom publikom i navijačima. No ta kamilica pred spavanje skoro se pretvorila u gorku čašu pelina. Lepoglavčanke su pokazale kako se ne treba podcijeniti protivnika ni kad je posljednji na ljestvici. Mlada, brza i visoka ekipa koja ima srca i vupeža.

Kaštelanke su povele u prvom setu od početka te s lakoćom došle do 15:5 i tad se počinje slijevati gorki pelin i poeni, jedan za drugim, brzo rastu na strani gostujuće ekipe, dok se onaj na domaćinskoj strani ukopao i tek na prijestupnu godinu, pokazuje znakove života. Tim se tempom došlo na 20:20 te su  Lepoglavčanke taj tempo zadržale do kraja i uzele set rezultatom 23:25.

Ovo je izgleda bila čaša pelina koja je malo stresla Kaštelanke i u drugi set se vraćaju fokusirane i odlučne te ga završavaju 25:19. Treći set su Kaštelanke uzele, više-manje bez poteškoća 25:13. Četvrti set su Lepoglavčanke krenule oštro i stvorile prednost te su natjerale domaćinsku ekipu da ih love, što su ove i uspješno učinile te je do kraja seta bilo napeto i neizvjesno. No, ipak su Kaštelanke iskusnija ekipa i u finišu uzimaju 3 poena i završavaju set s rezultatom 25:22 i konačni rezultat 3:1.

Sljedeća utakmica za Kaštel 2 je gostovanje u Štrigovi te će ona biti posljednja utakmica za ovu godinu, nakon koje počinje zimska stanka do kraja siječnja.

ŽOK Kaštel 2: Doris Bel, Laura Frančić, Iva Hranilović, Azra Jelenić (K), Hana Laptoš, Leda Peršak, Anja Pokrivač, Jelena Remenar, Anja Šmitran, Žana Vuković te trener začuđenog pogleda, Marko Obadić.
ŽOK Lepoglava: Iva Ernoić, Lana Loparić, Lana Makar, Sara Makar, Marija Pašalić (K), Mia Ribić, Sara Ribić, Ivana Šantalab, Ivana Zagrajski, Lucija Zver te trener Martin Anđel.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5947

Reci što misliš!