Vijesti / Sport
Sport
1. B LIGA Kaštel Pribislavec krivac za klimatske promjene

ODBOJKA

1. B LIGA Kaštel Pribislavec krivac za klimatske promjene

Ako se pitate zašto još nema snijega, potražite krivca u ŽOK Kaštelu iz Pribislavca. Nedjeljna vatrena igra prve i treće postave ŽOK-a Kaštel, podigla je temperaturu atmosfere i blokirala sve hladne ciklone koje su se namjerile na naše krajeve. Nastave li tako, eto nama ljeta u prosincu.

Sportska nedjelja započela je gostujućom utakmicom ekipe ŽOK Kaštel 3 u Lepoglavi kod ŽOK Lepoglava 2. Sjajna utakmica za naše mlade kadetkinje koje su pokazale kako se igra sa srcem i dušom te kada ti brojke baš i nisu naklonjene, trudom i zalaganjem možeš preokrenuti igru na svoju stranu.

Prva dva seta Kaštelanke su uzele s premoćnih 13:25 i 20:25. Treći set pri takvoj razlici je odlučujući za momčad koja gubi i idu na sve ili ništa te stvaraju pritisak i dobivaju ga 25:17. Pri takvom rezultatu znamo da je pritisak četvrtog seta, na igračice obiju ekipa, velik kao brdo pod kojim igraju. Samo najustrajnije uspijevaju odoljeti pritisku.

To su bile naše igračice. U napetom četvrtom setu, u kojem su od početka zaostajale, uspjele su naći pribranosti i koncentracije te u završnici dostići i prestići Lepoglavu i završiti set s 23:25. Bodovi idu u Pribislavec. Bravo za budućnost. Tako se gradi tim. Idemo dalje…

ŽOK Lepoglava: Saška Brežnjak, Nikolina Čićek, Tea Čorko, Jelena Dugi, Marija Dugi, Lara Gotola, Ema Grudenić, Petra Krog, Ana Rogina, Tara Ribić (K), Dora Rogina, Tea Sever, Maja Videc, Eva Vinko te trener Ivan Hrg.
ŽOK Kaštel 3: Ricca Bistrović, Nika Capan, Anja Đuranić, Katarina Fumić, Nika Kamenić, Kala Križnik, Hana Laptoš, Ela Mandir, Lucija Nađ (K), Jelena Remenar, Leona Vadlja,  Žana Vuković te trenerica Darina Novaković.
Nakon ovog velikog uspjeha, slijedila je večernja utakmica 1. B hrvatske odbojkaške lige, skupine sjever za seniorke, između ŽOK Kaštel Pribislavec i  OK Kitro Varaždin. Nepobijeđena varaždinska ekipa koja je na vrhu ljestvice sa samim pobjedama i tek s dva izgubljena seta u zadnjih 7 utakmica. Derbi utakmicu na koju smo pozvali što više gledatelja kako bi podržali naše igračice. Zasigurno svi koji su došli, nisu otišli nezadovoljni ili razočarani. Kaštel i Kitro su nam pokazali kako se igra odbojka.

Utakmicu su Kaštelanke otvorile onako kako treba, pobjedom 25:19. Drugi set ide Varaždinkama, identičnim rezultatom, ali u njihovu korist 19:25. Kaštelanke ubacuju u višu brzinu i deplasiraju u trećem setu Varaždinke, ostavivši ih za 14 poena (25:11).

Četvrti set je bio čvrst i rovovski. Ni jedna ekipa ne bježi suviše daleko, i u završnici ipak Varaždinke uzimaju set (23:25) i izjednačuju rezultat na 2:2. Peti set diže temperaturu na termometru. Korak po korak, milimetar po milimetar, poen za poen. Ni jedna ekipa ne popušta, no ipak malo sportske sreće se osmjehnulo gostujućoj momčadi i uspijevaju stvoriti razliku od 2 poena i završiti set rezultatom 17:19 i utakmicu 2:3. Dva boda idu preko Drave.

Jako lijepa i vatrena utakmica u kojoj su obje ekipe pokazale zašto je ovo bio derbi. Malu sjenu na utakmicu bacio je dio navijača/navijačica gostujuće momčadi koji su nesportskim gestama, u maniri navijača urugvajske niželigaške nogometne utakmice, dali 'osebujan' pečat ovoj predivnoj utakmici.

Manire ili imaš ili nemaš, a ako ih nemaš mogu se naučiti. Bodrite i navijajte za svoj tim, navijajte glasno, bez vrijeđanja, upravo tako kao što to Kaštel radi, glasno, vatreno i srčano, od početka do kraja. I nikako drugačije.

ŽOK Kaštel Pribislavec: Tija Budiša, Iva Bulović, Ema Frančić, Laura Frančić, Iva Hranilović, Azra Jelenić,  Dina Sabol, Klara Škvorc, Anja Šmitran, Inka Varga, Mirjam Varga, Mailinda Vnuk (K) te trener čvrstih živaca, Marko Obadić.
OK Kitro Varaždin: Neva Bartolec, Ivana Cecelija Skočibušić, Jana Čorko, Leonarda Ikret, Ana Marija Kastel, Lea Kečak, Maja Kuzminski, Lara Malović, Ema Mašić, Saša Novak (K), Jana Poljak te trener tankih živaca, Ivan Bregović.

Sudili su u svojstvu 1. suca Orlando Kozjak te 2. suca Pejo Kopačević.

Sljedeću utakmicu (9. kolo lige), naše igračice igraju sljedeći vikend i to u Velikoj Gorici protiv istoimenog kluba.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5947

Reci što misliš!