MALI NOGOMET

ATON Od 23. prosinca igrat će se 5. Klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele

Kao i proteklih godina kraj i početak kalendarske godine obilježit će malonogometna uzbuđenja u Atonu u Nedelišću.

U Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću održana je konferencija za novinare kojom je najavljen 4. Aton limač Kup i 5. klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele. Prošlogodišnje prvenstvo okupilo je 55 ekipa i više od 15 000 gledatelja što je dovoljan podatak da je ovakav format natjecanja pun pogodak, da izaziva veliko zanimanje publike koja voli u blagdanske dane izaći iz kuća na sportsko druženje.

Ovog puta Aton limač Kup se igra od 17. do 22. prosinca u šest kategorija i prijave se primaju do 13. prosinca. 5. klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele igra se u kategorijama U11, seniora i veterana od 23. prosinca do 5. siječnja, prijave su do 15. prosinca, dok će izvlačenje skupina biti 17. prosinca.

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić je rekao: ‘Veselim se ovom događaju. Korektno surađujemo s djelatnicima Atona i očito je da smo pogodili. Imamo puno publike, dobar nogomet, priču koja je dobra. Vjerujemo da možemo još bolje, otvoreni smo za sve prijedloge u cilju da bude što bolje.

Po ovom događanju prepoznatljivi smo u Hrvatskoj, imamo posebnu nogometnu priču na umjetnoj travi s mantinelama. Proteklih godina bilo je puno ekipa i uvjeren sam da će tako biti i ove. Kod mlađih dobnih kategorija promijenili smo dobnu skupinu kako bi bilo još više ekipa i njihovih roditelja kako bi ovo sportsko natjecanje bilo i obiteljsko druženje.

Pozivam ekipe iz Međimurja da se prijave i dođu. Nakon Svjetskog prvenstva gdje je naša reprezentacija bila srebrna plasirali smo se i na Europsko prvenstvo nakon pobjede nad Slovačkom u Rijeci. Nogomet je in, želimo da tako bude i tijekom blagdana u Atonu.’

STEVICA TKALČEC: ‘Nagrade su još bogatije i samo u novčanom obliku’

Direktor Atona Stevica Tkalčec je u najavi turnira rekao: ‘Zahvaljujem Međimurskom nogometnom savezu što su prihvatili početnu ideju i izašli nam u susret. Inicijativa je postojala i puno ranije nego što smo krenuli u ovu priču. Kako je sve veći interes djece uoči glavnog turnira organiziramo i Aton limač Kup.

Sve ideje i sugestije su i dalje dobrodošle. Ovaj turnir je velika promocija nogometa pa je i sam izbornik Zlatko Dalić ostao oduševljen onime što je vidio kod nas.

Novost je što je fond nagrada isključivo novčani i još bogatiji, ali za sada neću o detaljima. Zahvaljujem generalnom sponzoru Agraria Marketu.’

DARIO GLAVINA: ‘Aton limač Kup ima kategoriju više i igrat će se dan dulje’

O Aton limač Kupu više je rekao Dario Glavina: Ideja o organiziranju Aton limač Kupa potekla je nakon prvog prvenstva nakon što je bilo interesa kod mnogih mlađih dobnih kategorija koje nisu mogle sudjelovati na turniru. Zahvaljujem na suradnji NŠ Međimurec – Sloboda i NŠ Općine Nedelišće te posebno predsjedniku NŠ Međimurec – Sloboda Samiru Kozaru i donačelniku Općine Nedelišće Željku Kacunu.

4. Aton limač Kup igrat će se od 17. do 22. prosinca. Prijave se primaju do 13. prosinca. Igrat će se u kategorijama U7, U8, U11, U13, U15 i U17 te će se igrati jedan dan dulje. Za sve sudionike osigurano je jelo i piće, a za najbolje pehari, medalje i nagrade. Posljednji dan turnira bit će finalni dan u svim kategorijama.’

Nogometna priča u Atonu proteklih se godina pokazala punim pogotkom jer mogu igrati samo registrirani igrači iz međimurskih klubova za svoje ekipe što sigurno daje draž natjecanju jer igraju domaći nogometaši pa to odmah privlači i publiku. Proteklih se godina pokazalo za klubovi iz višeg ranga nisu favoriti u susretima s niželigašima, a posebnu čar daje veliki broj golova i puno atraktivnih poteza pa vjerujemo da će se i ove godine tražiti mjesto više na tribinama Atona. Zato pozivamo klubove prijavite se što prije u Međimurski nogometni savez i budite dio lijepog nogometnog mozaika koji se priprema po peti puta u Atonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije