RAZGOVARALI SMO S TRENEROM

DAMIR LEPEN JURAK ‘Treba nastaviti raditi kao do sada i uvjeren sam da ova momčad može još i bolje’

Može li NK Međimurje nastaviti pozitivan niz?

Reprezentativna pauza, koja je, plasmanom na Europsko prvenstvo, donijela još jedan veliki uspjeh hrvatskog nogometa, dobro je došla i nogometašima Međimurja da se u miru pripreme za završna tri kola jesenskog dijela drugoligaškog prvenstva

Nimalo lagan raspored već u petak im donosi domaći susret protiv petoplasiranog Rudeša, a zatim i dva gostovanja kod Osijeka 2 i drugoplasiranog Orijenta 1919. u Rijeci. Zahtjevna završnica mirnije se dočekuje zbog tri uzastopne pobjede našeg drugoligaša, od čega dvije u gostima.

Međimurje nije poraženo već punih pet kola i takav niz omogućio je pomak u sredinu tablice, s podjednakom bodovnom razlikom do drugog mjesta, ali i zone ispadanja. Zbog toga će preostale utakmice odrediti s kakvim će ciljevima i ambicijama naši nogometaši ući u proljetni nastavak koji započinje 22.veljače slijedeće godine.

Iako se nakon odlaska s klupe Matije Kristića, već nakon tri kola, činilo da će njegov dotadašnji pomoćnik Damir Lepen Jurak biti privremeno rješenje, čvrsta podrška predsjednika Uršanića i odlični rezultati u posljednje vrijeme učvrstili su ga na toj poziciji.

Pod njegovim vodstvom Međimurje je ostvarilo 5 pobjeda, 2 remija i 3 poraza, s gol razlikom 16:12. Osvojivši 17 od mogućih 30 bodova, momčad je u tom periodu imala rezultatski učinak od skoro 60 posto, ali ambiciozni mladi trener čakovečkog drugoligaša smatra da se može još bolje. Zamolili smo ga ocjenu dosadašnjih nastupa Međimurja otkad vodi momčad.

– Dosta solidnih 10 kola. Posebno uzme li se u obzir da kad smo krenuli situacija nije bila baš najbolja. Zato smo otpočetka plan i program postavili po fazama i što se tiče kondicijskog dijela, kao i onog taktičkog. Normalno da otpočetka to sve nije bilo super, ali polako smo se dizali da bi pobjede u posljednjim utakmicama stigle kao nagrada za sav rad. Bez obzira na to moramo i dalje ostati mirni, raditi i dalje sve što je planirano, jer samo tako može povećati sadašnji bodovni učinak.

>> USPJEŠNI MEĐIMURCI Damir Lepen-Jurak živi nogomet i oblikuje mlade međimurske talente

Posebno su impresivni rezultati u posljednjih pet kola kada Međimurje ne zna za poraz, a nakon dugo vremena ostvarene su i dvije pobjede u gostima?

– U prijelaznom roku u našu je svlačionicu došlo puno novih lica, bilo je puno promjena u igračkom kadru. Trebalo je vremena da se dečki upoznaju te da prihvate sve zamisli koje smo stavili pred njih i počnu ih primjenjivati na terenu. Ovih pet kola u kojima smo bez poraza pokazuju da to sve bolje funkcionira, ali vjerujem da možemo još i bolje. Međutim, ponavljam, puno je još posla ispred nas i baš kao što ne treba od poraza raditi katastrofu, tako ni sada kad smo u pozitivnom nizu ne smijemo upasti u euforiju.

Utakmice protiv Dubrave i Dugopolja pokazale su da momčad ima mnogo više samopouzdanja, jer su oba susreta dobivena preokretom u drugom dijelu. Što ste promijenili kod igrača da sada potpuno drugačije izgledaju na terenu?

– Mi smo se, prije svega, stabilizirali u fazi obrane. To pokazuje ovih pet prvenstvenih utakmica, ali i po jedan prijateljski i kup dvoboj u tom periodu. U tih sedam susreta primili smo samo tri gola. Upravo smo se na tome i bazirali. Kad smo posložili obranu krenuli smo raditi na fazi napada i u posljednja tri susreta postigli smo 9 pogodaka. Tako da sada većina toga funkcionira kako smo željeli. Promijenilo se i ono što nas je posebno mučilo početkom prvenstva, kad smo većinu susreta gubili u drugom poluvremenu. Sad smo u tom dijelu utakmice znatno podigli nivo igre i trebamo nastaviti u tom tempu.

Veznu liniju momčadi pretežno čine domaći igrači koji sve bolje koriste svoju minutažu. Kako ste zadovoljni njihovim doprinosom?

– U sredini terena se jako zaoštrila konkurencija i dečki stvarno odlično rade. To nam povećava broj opcija kojima raspolažemo, pa je tako u Splitu, primjerice, Hajdinjak koji je dosad imao manju minutažu odigrao odličnu utakmicu. Kao trener vjerujem u naše mlade igrače, samo moraju nastaviti raditi i njihovo vrijeme tek dolazi.

Tri kola prije kraja jesenskog dijela prvenstva za drugim mjestom zaostajete 6 bodova, dok vas od zone ispadanja dijeli 8 bodova. Očigledno će te utakmice u velikoj mjeri odrediti daljnje ambicije?

– Po meni mi smo u ovom dijelu napravili neki minimum minimuma. Liga je jako izjednačena i svaka je utakmica značajna. Zato analiziramo i pripremamo se od protivnika do protivnika. Ova pozitivna serija u koju smo ušli daje nam potrebnu mirnoću za nastavak rada, ali ja već sada razmišljam o tome kako u zimskoj pauzi napraviti jedan kvalitetni pripremni period da bismo na proljeće osvojili još više bodova.

U petak od 17 sati na stadionu Mladosti u Čakovcu igrate posljednju domaću utakmicu ove jeseni protiv odličnog Rudeša?

– Rudeš je sigurno jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Iskusni su i vrlo su dobro posloženi. Ta utakmica za nas će biti veliki izazov. Zato ćemo iskoristiti još ovih nekoliko dana za što bolju pripremu, ali vjerujem u svoje dečke i pozitivan rezultat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije