SPECIAL POWER LEAGUE

FOTO U Sv. Martinu na Muri održan 1. Sportski kamp za djecu s teškoćama u razvoju

Odigrali su i turnir u Čakovcu na kojem je sudjelovalo više od 60 djece te je svaki sudionik dobio zlatnu medalju

Od 25. do 28. listopada u Svetom Martinu na Muri održao se 1. Sportski kamp za djecu s teškoćama u razvoju u sklopu projekta “Special Power League” na kojem su sudjelovali  polaznici Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” iz Osijeka, članovi SU “Veliko srce” iz Koprivnice te polaznici Škole za odgoj i obrazovanje Pula.

Po dolasku sudionika, 25. listopada održan je uvodni sastanak na kojem su prisustvovali Dario Jagić, glavni tajnik udruge Akademija zdravog življenja te Predrag Marinković, glavni koordinator “Special Power League” također iz Akademije zdravog življenja iz Pule kao nositelji projekta te Silvija Kovač i Igor Stubičar, koordinator Koprivničko-križevačke županije “Special Power League” iz SU Veliko srce, Koprivnica te ravnateljica Edit Lemal, Zoran Špoljarić, koordinator Osječko-baranjske županije “Special Power League” i Jasna Ižaković iz Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” iz Osijeka.

Na uvodnom sastanku dogovoren je plan i program realizacije kampa te su zacrtani ciljevi koji su se željeli postići tijekom ovog četverodnevnog kampa. Nakon toga je uslijedio i prvi trening na kojem su polaznici prošli fazu testiranja s elementima rukometa i nogometa.

Idućeg dana SPL kamp se nastavio u Čakovcu, na stadionu SRC “Mladost” gdje je održano 6. Kolo nogometnog turnira djece s teškoćama u razvoju – Special Power League na kojoj su nastupili još i članovi GNK Dinamo, NK Istra 1961, NK Slaven Belupo i NŠ Međimurje-Čakovec. U ovom kolu sudjelovali su i partneri Handball Special iz Beča i Graza vođeni Borislavom Gaćešom, koordinatorom “Special Power League” Austrija i Aloisom Krootmeireom.

Na turniru je sudjelovalo više od 60 djece te je svaki sudionik dobio zlatnu medalju, a svaka ekipa za uspomenu priznanja poklone i pehar za sudjelovanje. Ceremoniji svečanog otvorenja turnira u sklopu Lige prisustvovali su zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, član izvršnog odbora HNS-a, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i predsjednik županijske sportske zajednice Mato Kljajić, predsjednik NŠ Međimurje-Čakovec Dean Panić i voditelj NŠ Međimurje-Čakovec Hrvoje Goričanec.

Po povratku s turnira, za polaznike kampa održan je drugi trening s naglaskom na višestruki razvoj motoričkih sposobnosti.

U nedjelju, 27. listopada održan je jutarnji trening na kojem je Borivoj Gaćeša svim polaznicima prezentirao elemente rukometne škole “Handball Special” te su održane prijateljske nogometne utakmice. Prije ručka za sve polaznike organiziran je izlet turističkim vlakićem do obližnje farme jelena. Nakon ručka svi polaznici su organizirano krenuli u Graz gdje su prisustvovali prijateljskoj seniorskoj utakmici rukometnih reprezentacija Austrije i Nizozemske u novoizgrađenoj Raiffeisen Sportpark dvorani za potrebe Europskog rukometnog prvenstva 2020. godine.

Prije same utakmice, glavni tajnik udruge Akademija zdravog življenja Dario Jagić upriličio je druženje i fotografiranje s članovima mlade Hrvatske rukometne reprezentacije vođene našim poznatim rukometašem zlatne generacije, Davorom Dominikovićem. Nakon utakmice Austrija – Nizozemska, polaznici kampa imali su priliku družiti se i slikati s austrijskom reprezentacijom.

Ponedjeljak, 28. listopada su polaznici kampa odradili trening u bazenima te su preostalo vrijeme proveli u druženju i zabavi. Voditelji kampa iznimno su zadovoljni realizacijom, a polaznici kampa izrazili su svoj oduševljenje unaprijed se radujući sljedećem kampu. Pored navedenog, na ovom kampu su postavljeni temelji za formiranje nogometne reprezentacije osoba s teškoćama u razvoju do 23 godina starosti.

1. Sportski kamp “Special Power league” je održan u organizaciji udruge “Akademija zdravog življenja” i suorganizaciji Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” iz Osijeka uz pokroviteljstvo UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS-a) te EHF-a i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije