RUKOMET

MRK ČAKOVEC Borbenost i pravi pristup za novu pobjedu

Seniori Muškog rukometnog kluba Čakovec proteklog su kola na domaćem terenu ugostili rukometaše iz RK KTC Križevci, ekipu koja je jedan od favorita za osvajanje lige te su upisali vrlo vrijednu pobjedu rezultatom 32:31, a koja je još i vrednija ukoliko se zna da smo nastupili bez ozlijeđenih Hermana, Škrobara i Horvatića, a od 21. minute i bez Sklepića koji je zbog slučajnog udarca po licu gostujućeg igrača zaradio crveni karton.

Osim početnih 0:1 za goste tijekom cijele utakmice rezultatski je vodila domaća ekipa, nekoliko puta po 3 razlike u jednom navratu i 4 razlike, no nisu se uspjeli značajnije odvojiti od kvalitetnih gostiju koji su se uporno cijelu utakmicu rezultatski vraćali i tako držali neizvjesnost do samog kraja kada su u jednom trenutku čak uspjeli i izjednačiti (27:27), no domaćini uspijevaju postići dva vezana pogotka i minimalnu prednost zadržavaju do kraja za veliko slavlje igrača, trenera i mnogobrojne publike.

Ovog puta presudio je pravi pristup utakmici, požrtvovnost i borbenost domaćih, timska igra jedan za drugoga i raspoloženi Marciuš na golu, a sve navedeno najbolji je putokaz kako je potrebno igrati da bi se u ovoj jakoj i izjednačenoj ligi postizale pobjede.

Bila je ovo jedna od onih utakmica za pamćenje, utakmica s mnoštvo dobrih poteza i čvrstom obranom, utakmica za gledatelje s jakim živcima koji su uistinu pomogli našim dečkima kada je bilo najpotrebnije i emotivno su proživljavali svaki potez domaćih, a igrači su im vratili na najbolji mogući način.

Svi igrači kojima je trener Borković dao priliku istu su iskoristili i doprinijeli su ovoj velikoj pobjedi, a golovima su ekipu predvodili mladi Fran Murk i Nikola Vuković.  Za MRK Čakovec nastupali su vratari: Benjamin Kovačević i Nikola Marciuš, te igrači u polju: Mateo Hozjan (1), Zoran Jeftić (3), Fabijan Farkaš, Nikola Petek, Tibor Tkalčec (3), Ivan Srnec (4), Marko Petek (1), Petar Sklepić (2), Nikola Vuković (6), Karlo Korent, Igor Krajner (5), Erik Horvat, Franko Šojat i Fran Murk (7).

Za RK KTC nastupali su:  Robert Marković (12), Marko Kovačić, Mihael Mušlek, Ivan Harča, Kristijan Kota (4), Matija Perajica (2), Toni Ezgeta (7), Benedikt Lazar, Filip Dominik Hančić, Matej Štajnkler (1), Luka Tandara (2), Toni Pehar (3), Ivan Adamić, Matija Zorko i Vladimir Gašić.  

Slijedeće kolo donosi nam gostovanje kod lidera prvenstva RK Moslavina iz Kutine no uz pravi pristup i požrtvovnost imamo se pravo nadati u pozitivan ishod. Još jednom čestitke svim igračima i treneru Borkoviću.

3. LIGA: Druga ekipa postignula 52 gola

U 3. kolu 3. HRL sjever ekipa MRK Čakovec II na domaćem terenu dočekala je drugu ekipu Bjelovara. Obje ekipe godinama su poznate po svom dobrom radu u mlađim dobnim skupinama i njihove utakmice uvijek su bile neizvjesne pa su ista očekivanja bila i za ovaj dvoboj. Očekivanja se ovaj put nisu ostvarila , na sreću domaćina, koji su riješili utakmicu u ranoj fazi utakmice.

Brzo je rezultat na semaforu pokazivao 16:7 u korist MRK Čakovec, a poluvrijeme je završilo 25:17. Koliko su ozbiljno domaćini pristupili ovoj utakmici te zadržali
isti pristup do samog kraja, pokazuje konačni rezultat od čak 52:35. Utakmica je pokazala brzi, moderan rukomet s puno prekrasnih poteza i golova domaćih igrača, odlične obrane vratara , borbenost u obrani kao i nemoć gostiju, samo pokazuje da sa ovakvim pristupom druga ekipa Čakovca može i ovu godinu konkurirati samom vrhu tablice.

Do kraja utakmice trener Kraljić je dao priliku svim igračima da pokažu što znaju, a 52 postignuta gola govore da su pokazali puno. Ovo je bila savršena uvertira u kasniju utakmicu seniorske momčadi koja je u triler završnici pobijedila ekipu KTC-a. Odlična subota za međimurski muški rukomet. U golijadi u kojoj je Bjelovar odnio deblji kraj, predvodnici momčadi Čakovca bili su Luka Čapalija na srednjem vanjskom, sa postignutih 15 golova te Fran Kocijan s 11.

Odlična podrška su im bili vratari Horvat i Vurušić, kao i Kos na lijevom vanjskom s odličnim učinkom u obrani, dok je Hozmec odigrao najzreliju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone što se od njega definitivno očekuje i u sljedećim utakmicama.

Nastupali su: Kos 5, Pavlic, Čapalija 15, Ninić 2, Ovčar 2, Tkalec, Kovačić, Hozmec 4, Islami 2, Želežnjak 5, Vrbanec 3, Horvat, Vurušić, Kocijan 11, Belović 1, Mislović 1. Trener: Kraljić M.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije