KARATE

SVJETSKO PRVENSTVO Kristian Topličanec branit će boje Hrvatske u Čileu

I dok će mnogi nedjelju 20. listopada iskoristiti za uživanje u babljem ljetu za Kristiana Topličanca iz Čakovca ta ista nedjelja bit će početak jedne nestvarne avanture.

Naime, 15-godišnji Kristian Topličanec 20. dana u 10. mjesecu u godini otputovat će, kao dio brojne hrvatske karate reprezentacije, na Svjetsko prvenstvo mlađih dobnih kategorija  u Čile. Nastup na smotri najboljih na planetu član Karate kluba Globus zavrijedio je tako što je na tri od četiri izborna turnira za Svjetsko prvenstvo ostvario izvanredne rezultate. Na turniru u Čakovcu osvojio je prvo, u Zagrebu treće dok je na onome u Rijeci izgubio u borbi za treće mjesto. Nastup pod hrvatskom trobojnicom bit će najveći rezultat ovog skromnog i vrlo vrijednog karatista.

‘Jako sam uzbuđen. Izrazito sam ponosan što mogu braniti hrvatske boje na jednom tako velikom natjecanju. Svi oni silni treninzi i brojni odlasci na natjecanja u domovini, ali i u inozemstvu došli su na naplatu’, s radošću je komentirao učenik Srednje škole Čakovec.

I prije je postizao odlične rezultate, karate sport pamti ga po odličnim nastupima u katama, a i u borbama je već postigao zapažene uspjehe. Aktualni je kadetski viceprvak Hrvatske u svojoj kategoriji, a početak karate priče vezan je uz dvoranu 1. OŠ.

‘Živim nasuprot škole i karate sam počeo trenirati još kao predškolac sa šest godina. Prva trenerica mi je bila naša poznata karatistica Petra Naranđa, a sada me treniraju Dejan Slukić i Mladen Vizinger. Svi oni su zaslužni što sam danas dogurao do toga da sam dio nacionalne reprezentacije’, istaknuo je s ponosom Kristian.

Veselje  plasmana na tako veliko i značajno natjecanje osim trenera i kolega iz Globusa najviše dijeli obitelj. Kristian kaže kako mama ne skida osmijeh s lica, a izrazito je sretan i mlađi brat koji će uskoro proslaviti 14. rođendan.

‘I on trenira karate i jako je dobar te se jako veseli zbog mene. Nadam se da će i on uskoro biti u reprezentaciji’, kazao je. Sreću dijeli i ekipa iz škole. Razred budućih fizioterapeuta ponosan je na svog karatista te se nada da će njegov nastup u Južnoj Americi moći pratiti preko interneta.

O rezultatskim očekivanjima u kategoriji – 57 kilograma kaže da se nada kako će pobijediti bar u jednoj borbi da ne ispadne odmah na početku, ali u sebi cilja na prvom mjesto. U budućnosti pak želi nastupiti pod hrvatskim barjakom na Olimpijskim igrama, ako karate nakon Tokija 2020.  postane standardan olimpijski sport.

Osim što je plasman na Svjetsko prvenstvo veliki uspjeh za Kristiana, potvrda je odličnog rada u Globusu te dodatni dokaz kako je Čakovec jedan od vodećih hrvatskih karate centara. Svjetsko prvenstvo u karateu za mlađe dobne kategorije (U-21, juniore i kadete) bit će održano u Čileu od 23. do 27. listopada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije