ŠKOLSKI SPORT

UKRAJINA Međimurcima bronca na prvim svjetskim Cool Games u Kijevu

Hrvatski školski sportski savez dobio je pozivnicu Ukrajinskog školskog saveza za sudjelovanje na 1. svjetskim Cool Games u Kijevu.

Pozivu se odazvala delegacija iz Međimurja, a sačinjavali su nju učenici iz međimurskih osnovnih i srednjih škola Nensi Sirc, Mihael Krobot, Nika Buljan, Petar Obadić, Lana Horvat, Karlo Solomun, Nikol Štefko i Dino Sović uz njihove voditeljice i profesorice TZK Danijelu Krobot i Željke Podgorelec Sirc te šefa delegacije Marina Horvata.

Prvog dana odigrana su natjecanja ekipa koje su bile sastavljene od natjecatelja iz različitih zemalja (Ukrajina, Azerbajdžan, Moldavija, Kina, Hrvatska, Gruzija, Kazahstan) kako bi se svi sudionici međusobno upoznali, družili i probali različite štafetne igre koje su domaćini pripremili za glavno natjecanje među državama. Predstavnici Hrvatske osvojili su sedam pojedinačnih pehara sa svojim ekipama.
Drugog dana natjecanja održalo se natjecanje po grupama gdje je naša ekipa osvojila prvo mjesto i plasirala se u polufinale. U uzbudljivoj, napetoj i nadasve neizvjesnoj borbi  izgubili su od reprezentacije Kine te se upustili u borbu za treće mjesto koje su na kraju i osvojili.
Svojom borbenošću, disciplinom i zajedništvom osvojili su i srca domaćina koji im je odmah uputio poziv za sudjelovanje na 2. svjetskim Cool Games igrama. Iako su se ekipe natjecale u sportskim igrama, organizirana je i Večer nacija na kojoj su delegacije prezentirale svoje zemlje i razmjenjivale iskustva.
Domaćini su oduševili sve sudionike odlaskom u sportski centar u kojem su organizirali razne sportske sadržaje kao npr. penjanje na umjetne stijene te organiziranom razgledavanju Kijeva. Međimurska delegacija vratila se iz Ukrajine puna pozitivnih emocija i iskustva, odlučna da sljedeće godine pokuša ostvariti još bolji plasman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije