POBJEDA U SPLITU

SJAJNI VATRENI Hrvatska bolja od Mađarske, pitanje pobjednika riješeno već u prvom dijelu

Sjajna pobjeda Hrvatske nad Mađarskom

Hrvatska nogometna reprezentacija je na krcatom Poljudu dočekala Mađarsku. Zlatko Dalić je odlučio da će na lijevom krilu istrčati s Rebićem, tako su svoje mjesto u početnih 11 našli: Livaković – Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić – Brozović, Modrić – Rebić, Rakitić, Perišić – Petković.

Hrvatska je u utakmicu ušla s deset bodova i s prve pozicije i bodom viška u odnosu na Mađarsku.

Sve je odlično krenulo već na samom početku. Modrić je iskoristio pogrešku gostujuće obrane, sam se sjurio prema mađarskom golu i zabio za vodstvo u petoj minuti. Povećanje vodstva uslijedilo je u 24. minuti kad je Bruno Petković fenomenalno reagirao i petom zabio za 2:0.

Nesigurna mađarska obrana još je jednom pogriješila krajem prvog poluvremena. Perišić je ubacio s desne strane, Kadar je lošom reakcijom zbunio vlastitoga vratara, a Petković je pospremio loptu u mrežu. I njega je iznenadilo što se našao u šansi, zahvatio je loptu najbolje što je mogao i uz malo sreće doveo Hrvatsku u veliko vodstvo s kojim se otišlo i na odmor.

U drugom poluvremenu je tempo malo pao, Mađari su se branili da ne dođe do rezultatske katastrofe po njih, a nekoliko dobrih prilika naši igrači nisu iskoristili. Gosti su od 56. minute igrali i bez isključenog Kleinheslera.

Hrvatska je tako sigurnom pobjedom došla do tri boda, a na ruku nam ide i rezultat Slovačke i Walesa koji su podijelili bodove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije