STOLNI TENIS

3. GORIČAN OPEN Davor Vidović pobjednik apsolutne kategorije

U novoj školskoj sportskoj dvorani u Goričanu je u organizaciji STK Goričana odigran 3. Goričan Open turnir na kojemu se u 6 pojedinačnih kategorija i u igri parova natjecalo na 12 stolova 45 igrača iz međimurskih klubova te Koprivnice, Ljutomera (Slovenija), Sračinca i Zagreba. Na taj način prekrasno zdanje je otvoreno i za stolni tenis, koji je u Goričanu, najvećom zaslugom Josipa Bašneca, niknuo 2003. godine.

Pokal za prvo mjesto u najmlađoj kategoriji na turniru, od 40 do 49 godina, je ostao u Goričanu, a osvojio ga je Josip Đuran ispred Damira Sečana iz Belice i Đuranovih klupskih kolega Dejana Gudlina i Darka Gotala. Darko Fijavž iz Ljutomera pobijedio je u kategoriji igrača od 50 do 59 godina, pokal za drugo mjesto osvojio je Josip Repalust iz HE-DRE Draškovec, treće mjesto su podijelili Slavko Tratnjak iz USTA Belice i Željko Arzon iz Ljutomera, a medaljom u utješnoj konkurenciji se okitio Damir Ivanuša iz Lopatinca.

Božidar Križanec iz Sračinca u Varaždinskoj županiji pobjedom u finalu nad Vinkom Grgićem iz ŠŠK Čak, bio je najbolji u kategoriji igrača od 60 do 64 godine, treće mjesto su podijelili Zvonimir Turk iz STK Čakovca i Franjo Krznar iz Hodošana, a medalju za prvo mjestu utješno je osvojio Željko Blažek iz kluba organizatora.

U kategoriji igrača od 65 do 69 godina dominirali su Kotoripčani Vinko Legin i Stanislav Sović, a u finalu je uspješniji bio Legin. Treće mjesto su podijelili Đuro Čavlek iz Sv. Juraja u Trnju i Željko Odorčić iz Zagreba, a najuspješniji u utješnoj kategoriji je bio domaći Đuro Purić.

U najstarijoj kategoriji, igrača od 75 do 79 godina najbolji je bio koprivnički Francuz Georges Sabolović, pobjedom u finalu nad Matijom Švendom iz Čehovca, a broncu su podijelili Stjepan Vlah iz Donjega Kraljevca i s 80 godina najstariji igrač turnira Vilko Šercer, dugogodišnji nastavnik tjelesne kulture u Goričanu, sretan što je nastupao u dvorani koju je sanjao za svojih nastavničkih dana, a sad u njoj osvojio i pokal.

Najviše natjecatelja je igralo u apsolutnoj kategoriji u kojoj su pravo nastupa sa starijima imali i igrači mlađi od 40 godina, a prvo mjesto je, iznenađujućom pobjedom u finalu nad prvoligaškim igračem MSTC Čakovca Filipom Godinom, osvojio Davor Vidović iz Hodošana. Treće mjesto su podijelili Dario Grd iz STK Goričana i Božidar Križanec iz Sračinca, a nakon prvoga mjesta utješno među igračima od 50 do 59 godina, svoju drugu medalju za pobjednika utješno je osvojio Damir Ivanuša iz Lopatinca.

U igri parova najbolji su bili Siniša Ajdarpašić iz Čakovca i Josip Magdalenić iz STK Zasadbrega, bolji u finalu nad Tihomirom Kovačem iz HE-DRE i Davorom Vidovićem iz Hodošana, a broncom su se okitili Josip Repalust i Nikola Varga iz HE-DRE te Dario Grd i Đuran iz Goričana.

Turnir je otvorio ravnatelj goričanske osnovne škole Zlatko Varošanec, a nagrade su podijelili Nikola Baranašić i veteran Matija Markušić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije