24 SATA IVANČICE

RUŽICA PAHOR: ‘Sada kada znam svaki njezin kamen, svaki korijen, svako drvo samo mi se još više uvukla pod kožu’

Ružica Pahor iz Murskog Središća s 11 uspona pobjednica je u Utrci 24 sata Ivančice u kategoriji žena. Prošla je nevjerojatnih 11 uspona, 65 km te ukupno 6 800 m uspona. U nastavku donosimo njenu priču.

‘Prošla su tek tri dana od utrke 24 sata Ivančiće, a mene već ovo sunce ponovno vuče k njoj, no na žalost nema se vremena.

Naravno nije bilo tako po samom završetku trke. Nakon ispenjanih 11 uspona i isto toliko silazaka stazom Konj rekla sam si da se to  napravi jednom u život i kakao me zacijelo  ‘Iva’ neće uskoro vidjeti. Ali već nakon prespavane noći priča je bila drugačija. Sada kada znam svaki njezin kamen, svaki korijen, svako drvo,…samo mi se još više uvukla pod kožu.
Svi pitaju kakao je bilo, a ja teško pronalazim riječi kojima bih opisala i rekla baš ono što želim. Eto i sada si mislim kakao bi mi bilo lakše popeti se i taj 12. puta na ‘Ivu’, nego pisati ovo. Taj mir prirode, ta sloboda, osmjesi i podrška ljudi koje tu i tamo sretneš tek toliko da te podsjete da nisi sam, to je ono što te čini još ustrajnijim, ispunjenijim i sretnijim.
Također, želja za biti što bolji uzor obitelji,  svom sinu Davidu, učenicima kojima predajem, svom razredu, za pokazati svima da nikada ne treba olako odustajati i predati se, dovoljno je za reći ajmo još jednom.
Ostala sam zatečena iskrenim čestitkama sa svih strana i još sada se čudim i pitam samu sebe zar sam stvarno napravila nešto vrijedno tolike pažnje. Jesam li sretna zbog toga? Naravno da jesam. Još ću biti sretnija ako ovim budem poticaj ostalim da rade ono što ih vesele i nikada ne odustaju od započetog. Hoću li ponoviti ovi iskustvo? Možda.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije