NOGOMET

2. HNL Poraz Međimurja od lidera Šibenika

U 8. kolu 2. HNL Međimurje je u Čakovcu poraženo od vodećeg Šibenika 1:2.

Nogometaši Međimurja su u 8. kolu 2. HNL ugostili vodeći Šibenik. Gosti su se pokazali s više trke i angažmana na terenu, postignuli su gol više i zasluženo sva tri boda putuju put Šubićevca.

Već u 3. minuti naš igrač u šibenskim redovima Pajić dobro prolazi po desnoj strani, sam je ispred Koprića koji loptu uspijeva nakon udarca preusmjeriti u korner. Gosti su poveli u 13. minuti nakon ubačaja iz kornera. U gužvi lopta nije dobro izbijena, dolazi do Juričića koji ju posprema u gol za 0:1.

U 20. minuti lopta u prostor za napadače Šibenika, ali domaći vratar na vrijeme istrčava i u klizećem startu odnosi loptu. Čakovčani u prvom dijelu bezopasni, nekakav polupokušaj bio je u 28. minuti kada je Šimičić primio loptu u gostujućem šesnaestercu, ali dok se on pripremio za šut došao je do njega gostujući igrač i izbacio loptu u korner.

Čakovčani se bude početkom drugog dijela i nagrađeni su u 55. minuti. Ikić je bio u prodoru, srušio ga je Bilić i sudac pokazuje na bijelu točku.

Siguran realizator za 1:1 bio je domaći kapetan Noveselec.

U 66. minuti još jedna dobra čakovečka prigoda, probijena je desna strana i ubačena je lopta u gužvu, no gosti nekako ipak to raščišćavaju. Gosti su imali dobru prigodu u 69. minuti, no istaknuo se domaći vratar Koprić dobrom obranom i paradom.

U 75. minuti gosti dolaze do novog vodstva. Prilično naivno ispala je cijela lijeva obrambena strana Međimurja, gostujući igrač dolazi sam do peterca i na drugoj strani vidi Princea koji iz neposredne blizine lako šalje u mrežu za konačnih 1:2. Do kraja susreta Čakovčani pokušavaju doći do gola, no sve je to bilo prilično bezidejno i bezopasno i gosti odnose sva tri boda.

Nema puno vremena za tugovanjem nakon dva uzastopna prvenstvena poraza jer već u subotu u 15:30 sati slijedi gostovanje kod Kustošije.

DAMIR LEPEN – JURAK: ‘Šibenik je jedan nivo više’

Trener Međimurja Damir Lepen – Jurak je nakon susreta rekao: ‘Kad smo radili analize protivnika u 2. HNL i nakon ove utakmice se obistinilo to da je Šibenik definitivno jedan od glavnih kandidata za ulazak u viši rang. Oni su čvrsta i dobro izbalansirana ekipa. Pokušali smo nametnuti svoj stil igre, brzo igrati kroz koridore i osvajati koridore, ali tu smo dosta zapinjali već u prvoj trećini.

Šibenik je zasluženo pobijedio i dalje im želim svu sreću u natjecanju. Pokušavali smo igrati i napraviti brzi protok lopte te višak igrača, ali to danas nismo uspijevali. Moramo se dobro odmoriti i pripremiti za Kustošiju, nove utakmice su ispred nas i moramo biti optimistični.’

KRUNOSLAV RENDULIĆ: ‘Tri boda su na kontu i idemo dalje’

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić je nakon susreta rekao: ‘Čestitke Međimurju na fer i korektnoj igri. Ni jedna utakmica nije lagana, pogotovo kada dođeš u goste ekipi koja teži nadigravanju i tim je naša pobjeda značajnija. Zadovoljan sam kako su dečki reagirali, imali smo još neke šanse i neke situacije koje smo mogli bolje odigrati, zadovoljni smo pobjedom, tri boda su na kontu i idemo dalje.’ 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije