2. HNL

VIDEO Međimurje golovima Brckovića i Šimičića srušilo Dinamo II

Nakon pobjede nad Cibalijom u srijedu Međimurje je u subotu pobijedilo i Dinamo II.

U 6. kolu 2. HNL Međimurje je na stadionu Mladosti u Čakovcu pobijedilo Dinamo II 2:1, a kako je u 1. HNL Varaždin dobio Dinamo 1:0 očito Zagrepčanima nije bio ugodan subotnji boravak na sjeveru Lijepe naše.

Čakovčani su zasluženo osvojili nova tri boda jer su tijekom susreta stvorili niz opasnih prigoda, ali na kraju su i Zagrepčani mogli doći do jednog boda. U 12. minuti prigoda Ivančića, no netko od dinamovaca s gol crte spašava loptu. U 23. minuti Šimičić pokušava iz slobodnog udarca, ali bez uspjeha.
Čakovčani su poveli u 36. minuti. Ispucana je duga lopta na koju na centru skače Šimičić i prenosi je glavom, ali i ostaje ležati zbog nezgodnog pada. Dinamovci se nisu najbolje snašli u obrani i lopta dolazi do Brckovića koji ju efektno s dvadesetak metara zakucava u mrežu za 1:0 što je rezultat prvog dijela.
Dinamo u prvom dijelu bezopasan, ali odmah na početku nastavka vraća na 1:1. Nakon kornera lopta je glavom prenesena na drugu stativu gdje ju dočekuje Čuić i iz neposredne blizine šalje u mrežu.

Nisu dugo Čakovčani čekali na odgovor. U 52. minuti je slobodni udarac za Čakovčane. Na visoku ubačenu loptu skaču i gostujući vratar i nekolicina igrača. Lopta dolazi do Šimičića koji ju lobom šalje preko svih u mrežu za 2:1.

Nastavljaju se čakovečke prigode. U 67. minuti Ivančić šalje loptu iskosa s desne strane pod prečku, no vratar ju šalje u korner. U idućem napadu korner za našu ekipu i dobar udarac glavom, no direktno u vratara. U 76. minuti još jedna situacija nakon kornera, čakovečki igrač zahvaća nogom loptu ispred gola, ali ju šalje preko gola.

U 86. minuti sjurio se Brcković prema golu Dinama, no nije uspio realizirati prigodu. I sve što su Čakovčani promašili skoro im se obilo u glavu u sudačkoj nadoknadi kada u jednoj gužvi lopta ide u mrežu, no Čakovčani sretno i spretno izbijaju tu loptu i na kraju je 2:1.
Veliko veselje čakovečkih nogometaša, nakon lošeg starta i odlaska trenera Matije Kristića klupu je preuzeo Damir Lepen Jurak koji je doživio početni poraz u Solinu 3:0, ali nakon pobjeda nad Cibalijom 3:0 i Dinamom II 2:1 daleko se laše diše i vjerujemo da se entuzijazmom očekuje gostovanje kod BSK-a.
Damir Lepen Jurak: ‘Pokušali smo ih stisnuti što dalje od našeg gola i spriječiti dubinska dodavanja’

Nakon utakmice domaći trener Međimurja Damir Lepen Jurak je rekao: ‘ Malo vremena nam je ostalo nakon utakmice s Cibalijom. Znali smo da je Dinamo kombinatorma ekipa, da voli igrati. Pokušali smo ih stisnuti što dalje od našeg gola da spriječimo dubinska dodavanja i to smo uspjeli dosta dobro. Kroz čitavu utakmicu imali su dva – tri udarca po golu, tu smo bili dosta kompaktni u sredini i po oduzetoj lopti dosta brzo smo izlazili u kontru i tu smo stvarali dosta šansi. Idemo dalje raditi i biti mirni, dugo je prvenstvo. Vjerujem u njih i vjerujem da će biti sve u redu.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije