MEĐIMUREC U-13 2019.

DRUGI DAN TURNIRA Nogomet pokazao svu svoju draž

Simboličnim puštanjem bijelo-plavih balona u zrak na nogometnom igralištu u Dunjkovcu/Pretetincu danas je otvoreno 21. izdanje međunarodnog nogometnog turnira za mlađe uzraste Međimurec U-13 2019.

Tom prigodom viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić nije krio zadovoljstvo što turnir raste iz godine u godinu. Srebrić, koji je veliki poklonik ovog turnira, skoro pa ga ja svake godine proteklih dva desetljeća posjećivao. Pohvalio je angažman obitelji Ganzer na pokretanju i očuvanju takvog turnira, ali je i izrazio veselje što je turnir postao interkontinentalni. Brojnim okupljenim posjetiteljima kazao je da da se na Međimurcu 2019. okupilo 16 ekipa iz 10 zemalja, uključujući dva sastava iz Japana.

‘Za zemlju izlazećeg sunca vežu nas lijepe uspomene. Uvijek kada je tamo hrvatska nogometna vrsta ili bilo koji drugi hrvatski sportaši vrlo nas lijepo ugoste. Cijene naš nogomet i naš sport, a ovaj turnir je odlična prilika da im se odužimo’, izjavio je. Osvrnuo se na brojne poznate međimurske nogometaše koji su ostavili duboki trag u nacionalnom nogometu, istaknuvši legendu Dragutina Vabeca.

>> Svečano otvorenje 21. Međunarodnog turnira Međimurec U-13

O kvaliteti turnira pak je poručio da najbolje govori podatak da je čak 14 od 23 reprezentativca koji su osvojili srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji igralo na turniru u Dunjkovcu/Pretetincu.

Saborski zastupnik i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač kazao je kako je Grad Čakovec prepoznao kvalitetu ovakvog sportskog okupljanja i nije dvojio dati svoju podršku. Pohvalio je sve segmente turnira, osim što je kroz šalu poručio kako bi se turnir trebao održati u Čakovcu.

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania turnir je ocijenio kao najboljim turnirom mlađih uzrasta u Hrvatskoj koji promiče ime općine i van granica Lijepe naše. Zahvalio se svima koji su svoji m nesebičnim radom i potporom pomogli da cijela priča oko Međimurca bude tako uspješna, a gostima da se ugodno osjećaju u najvećoj međimurskoj općini.

Predsjednik Međimurca i predsjednik organizacijskog odbora turnira Mišel Ganzer u svom govoru izrazio je iskrenu zahvalu HNS-u, Međimurskom nogometnom savez, Međimurskoj županiji, Općini Nedelišće, Gradu Čakovcu, sponzorima i pokroviteljima, međimurskim nogometnim sucima, članovima kluba i nogometne škole Međimurec-Sloboda te brojnim volonterima koji osim što odrađuju brojne zadatke su ujedno i odlični domaćini. ‘Bez svih vas ovaj turnir ne bi bilo moguće organizirati’, naglasio je.  Za glazbenu kulisu svečanosti pobrinuo se Puhački orkestar Općine Nedelišće, a koreografijama su se predstavili juniorski i seniorski sastavi Mažoretkinja Nedelišća. Spektakularni je bio i prelet zrakoplova generalne avijacije.

DRUGI DAN TURNIRA – NOGOMET POKAZAO SVU SVOJU DRAŽ

Drugog dana međunarodnog nogometnog turnira za mlađe kategorije Međimurec U-13 2019. nije nedostajalo uzbuđenja. Tijekom subote odigrano je čak 17 utakmica na stadionima u Nedelišću i Dunjkovcu/Pretetincu. U grupi A maksimalan učinak je imala Slavia, a u grupi B Brommapojkarna. Švedski Brommapojkarna nakon tri glatke pobjede prometnuo se u ozbiljnog pretendenta za osvajanje prvog mjesta na turniru.

Slično je napravila i Slavia, koja je također upisala maksimalne tri pobjede, ali najviše problema je Pražanima zadao zagrebački Dinamo. U grupama C i D nije bilo očitog pobjednika. I Hajduk i Legia su sakupili sedam bodova u skupini C, dok su u grupi D isti takav omjer imali talijanski Udinese i švicarski Lugano. Od naših Nogometna škola Međimurje Čakovec je nakon jučerašnjeg nesretnog poraza protiv Legie uspjela upisati minimalno pobjedu protiv Japanaca iz kluba Growe Aichi. No, vrlo brzo nakon tog meča išli su na noge splitskom Hajduku. Čakovčani su umorni i dekoncentrirani u prvom dijelu primili dva naivna zgoditka, a buđenje u drugom dijelu bilo je prekasno za nešto više od poraza 2:1.

Domaćin Međimurec upisao je tri poraza. Prošlogodišnji pobjednik Crvena Zvezda sigurno neće obraniti naslov prvaka. Beograđani su nakon dva poraza u posljednjem susretu uspjeli s minimalnih 1:0 nadvisiti Japance iz Oxale. Rezime svih dvoboja je kako je kvaliteta momčadi još bolja nego lani, a neki nogometaši pokazali su veliki potencijal te lepezu nogometnih bravura. Ne čudi što brojni skauti europskih nogometnih velikana ovih dana pohode Međimurje.  Sutra (nedjelja 18. kolovoza) na rasporedu su dvoboji četvrtfinala te kasnije za raspored do 10. mjesta. Finale je zakazano za 19 sati nakon čega slijedi proglašenje najboljih.

REZULTATI 2. DAN

STADION MEĐIMUREC:
MTK BUDAPEST – VARAŽDIN 1:1
FC LUGANO  – OXALA TOKYO 3:0
SLAVIA PRAHA – NK MEĐIMUREC 10:0
IF BROMMAPOJKARNA – MTK BUDAPEST 3:0
HAJDUK SPLIT – NK MEĐIMURJE 2:1
UDINESE CALCIO – FC LUGANO 0:0
GNK DINAMO ZAGREB – NK MEĐIMUREC 9:0
CRVENA ZVEZDA – UDINESE CALCIO 0:3
NK MEĐIMUREC – FK ADRIA 0:5
HAJDUK SPLIT – LEGIA WARSZAWA 1:1
NK OSIJEK – IF BROMMAPOJKARNA 1:4
GNK DINAMO ZAGREB – SK SLAVIA PRAHA 1:2

STADION NEDELIŠĆE:
GROWE AICHI – NK MEĐIMURJE 0:1
GNK DINAMO ZAGREB – FK ADRIA 5:0
NK OSIJEK – NK VARAŽDIN 3:0
FC LEGIA WARSZAW – GROWE AICHI 4:1
FK CRVENA ZVEZDA – FC OXALA TOKYO 1:0

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije