2. HNL

NK MEĐIMURJE Golovi Šimičića i Mulca za podjelu bodova

Međimurje i Orijent na otvaranju drugoligaškog prvenstva odigrali su 1:1, a Čakovčani su primili izjednačujući gol pet minuta prije kraja susreta.

U 1. kolu 2. HNL Međimurje je u noćnom susretu pred petstotinjak gledatelja odigralo s Orijentom 1:1. Čakovčani su stekli vodstvo u drugom poluvremenu koje nisu znali sačuvati primivši gol iz prekida u samoj završnici utakmice.

Otvaranje za Čakovčane je bilo furiozno i u prvih desetak minuta spotjerali su goste u mišju rupu. U 2. minuti Ivančić je sam pred gostujućim vratatrom, ali loptu šalje pored gola. U 4. minuti Čikvar iz neposredne blizine snžim udarcem šalje loptu u prečku. U 6. minuti niz kratkih odigravanja u gostujućem šesnaestercu, na kraju udarac koji ide po sredini gola. Međimurje je na početaku susreta izgledalo kao da želi srušiti gol, ali onog najbitnijeg nije bilo – gola.

Gosti su se oslobodili početne premoći domaćina i oni prijete u 20. minuti kada dva puta sjajno brani domaći varatar Koprić. U 22. minuti za Čakovčane prijeti Šimićić, ali puca preko gola. U 27. minuti je mogla biti izgledna Ivančićeva prigoda, ali si je dao predug for. U 32. minuti gostujući brzi i neugodni Travaglia puca s više od 20 metara pod prečku, Koprić i to skida. U 43. minuti opet prijete gosti, nakon ubačaja puca Genc glavom, srećom pored gola. Pri kraju poluvremena još jednu prigodu imao je Ivančić koju nije iskoristio.

Na početku drugog dijela opet Međimurje ulazi goropadno i želi postići gol, ali lopta ne želi i ne želi u mrežu. U 47. minuti Čikvar je bio u izglednoj situaciji, ali u posljednji trenutak mu je izbijena lopta.

Napokon gol za domaćine u 62. minuti. Hudečak je ubacio visoku loptu s desne strane, a glavom ju lijep u gol posprema Šimičić za 1:0.

Pokušavali su domaćini stići i do drugog gola koji bi riješio pitanje pobjednika, ali nije išlo. I tada dolazimo do 85. minute kada gosti izjednačuju nakon nepostojećeg prekršaja. Na sredini terena Orijent s desne strane ima napad i nakon što njihov igrač gubi loptu teatralno pada, a pomoćni sudac maše i pokazuje da je prekršaj. Iako je glavni sudac bio bliže prihvaća sugestiju svog pomoćnika. Nakon ubačaja s desne strane lopta odlazi na suprotnu stranu u kaznenom prostoru Međimurja. Čakovčani su bili jako loše postavljeni i lopta je preletjela čitavu obranu što koristi Mulac i posprema loptu u mrežu za konačnih 1:1.
 

Ostaje žal nakon susreta za dva propuštena boda i zbog primljenog gola u 85. minuti. U trenutku tog ubačaja čak sedmorica igrača Međimurja je bila u domaćem kaznenom prostoru i neshvatljivo je da su bili tako loše postavljeni da nitko nije očekivao dugu loptu i da su tako naivno primili gol. Ni bod naravno nije loš, ali kad imate sva tri i promašite niz prigoda što su Čakovčani napravili na ovom susretu nekako ih je opet sustiglo ono nepisano pravilo ako ne zabiješ – dobiješ.

TRENER MATIJA KRISTIĆ: ‘JAKO LOŠE SMO REAGIRALI NA PREKIDU’

Trener Međimurja Matija Kristić o utakmici je rekao: ‘Prva utakmica teška u svakom slučaju. Protivnik koji je se predstavio u jako dobrom svjetlu tu protiv nas. Jako dobro su stajali u bloku, pokazali su se kao jako čvrsta ekipa. Bez obzira na to mi smo jako dobro ušli u u takmicu i u prvih deset minuta imali smo tri izgledne prilike za gol za usmjeriti utakmicu u smjeru u kojem smo željeli, ali nismo u tome uspjeli. Ušli smo u drugo poluvrijeme s istim ciljevima. Uspjeli smo na vrijeme postići prvi pogodak i bilo je još prigoda za riješiti utakmicu u našu korist. Nismo na žalost u tome uspjeli. Jedna nesmotrenost pet minuta prije kraja dje smo jednostavno jako loše reagirali na prekidu, pustili smo igrača da nam s pet metara sam postigne gol.

Moram čestitati Orijentu na bodu koju su uspjeli uzeti u Čakovcu. Ne vidim nekakav problem, odigrali smo doma neriješeno, jesmo svi očekivali pobjedu. Uzeli smo bod na početku prvenstva. Po meni izgledali smo dobar dio utakmice dosta dobro, čak u momentima i jako dobro. Nasotojali smo igrati kako smo dogovarali i kako želimo izgledati, to je funkcioniralo dosta dobro. Na žalost nismo uspjeli stići do tri boda na domaćem terenu, ali još je puno utakmica i puno bodova u igri i kako je Orijent danas tu uzeo bod tako ćemo mi nadam se negdje nadoknaditi ova dva boda.’

ČAKOVEČKI STRIJELAC STJEPAN ŠIMIČIĆ: ‘ČUDNO SMO PRIMILI GOL, NA GLAVU SE MORAMO BACATI’

Jedini strijelac u čakovečkim redovima bio je Stjepan Šimičić: ‘Bilo je teško, znali smo da će bit iteško jer je prva utakmica. Postignuli smo gol i primili smo kako smo primili, nismo se nadali tome, htjeli smo tri boda. Bod je tum idemo dalje, puno nas je novih, bit će sve bolje, dobra smo ekipa i klapa i ne bojim se za sezonu. Pripreme su prošle odlično, puno smo radili na uigravanju, stručni stožer je dolično odradio i jako sam zadovoljan.

Za primljeni gol moramo vidjeti na analizi, čudno je to sve, predaleko je bila lopta da nije bilo nikog od igrača, trebamo vidjeti čiji je to igrač i moramo malo to odgovornije raditi. To je bila 85. minuta, na glavu se moramo bacati.’

TRENER ORIJENTA FAUSTO BUDICIN: ‘NIJE SE LAKO NA OSTOVANJIMA VRATITI IZ REZULTATSKOG MINUSA’

Nakon susreta trener Orijenta Fausto Budicin je izjavio: ‘Na početku utakmice nismo bili pravi, kasnije se igrala ravnopravna utakmica s time da smo im prepustili posjed lopte. Pokušavali smo nešto učinti iz kontri, imali smo nekoliko prilika, imali su i oni prilika. Čestitke igračima, nije se lako na gostovanjima vratiti iz rezultatskog minusa. Možda zbog toga što smo novaci u ligi pa nam nedostaje iskustva, možda smo bili umorni od puta, ali na početku utakmice darovali smo im nekoliko situacija koje su mogle završiti pogotkom, imali smo malo sreće. Kada smo spustili loptu na zemlju, kada smo spojili nekoliko dodavanja, igrači su vidjeli da se može igrati protiv momčadi koja se pokušava nadigravati, koja ima nekoliko dobrih pojedinaca. Na kraju mislim da je bod realan, iako moram utakmicu podijeliti na prvih desetak utakmica i ono što je bilo iza toga’, donosi sportcom.hr.

FOTO: DETALJI SA SUSRETA MEĐIMURJE – ORIJENT

U tijeku je obnova atletske staze i dio po kojemu su nogometaši smjeli hodati je bio prekriven, u narednim danima očekujemo i crte na atletskoj stazi
Fotografski trio uoči početka utakmice
Susret je počeo u 20 sati u poredvečerje..
… no uskoro su bili potrebni reflektori u najjačoj snazi
Pod poluvremenom su se obnavljale crte
Zapadna tribina je vrlo dobro popunjena
Pogled u press ložu
Na žalost u 54. minuti domaći igrač Ante Knezović je teže ozlijeđen i iznesen s terena
Domaći navijači Anđeli proslavili su svoje prvo desetljeće navijanja upornim i glasnim navijanjem

Gostujući navijači došli su na svoje posljednjih pet minuta dok je Orijent postignuo gol za 1:1
Na kraju svakome po gol i bod na startu prvenstva
Fair – play na kraju i stisak ruke
Gostujući igrači pozdravljaju svoje navijače, kod domaćih šok i nevjerica zbog kasnog primljenog gola

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije