Vijesti / Sport
Sport
21. IZDANJE Turnir Međimurec U-13 počinje za četiri dana, stiže i ekipa iz Japana
NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec

NAJJAČI TURNIR U OVOM KRAJU

21. IZDANJE Turnir Međimurec U-13 počinje za četiri dana, stiže i ekipa iz Japana

Iz Japana na višesatni put u nedjelju je krenula tokijska Oxala, a do petka će im se pridružiti i preostale ekipe koje dolaze iz čak 10 država

Ovog petka započinje 21. izdanje najjačeg turnira dječaka u kategoriji U-13 u ovom dijelu Europe te su prve ekipe, od njih ukupno 16 počele dolaziti u Hrvatsku. Prvi su stigli oni pred kojima je bio najduži put.

Iz Japana na višesatni put u nedjelju je krenula tokijska Oxala, a do petka će im se pridružiti i preostale ekipe. Podsjetimo, na turniru Međimurec U-13 sudjelovat će sastavi iz deset zemalja: Japana, Austrije, Češke, Poljske, Švedske, Švicarske, Srbije, Crna Gore, Italije i šest ekipa iz Hrvatske. I ove godine turnir će biti održan kroz tri dana, od petka 16. do nedjelje 18. kolovoza na dva igrališta; Međimurca u Pretetincu/Dunjkovcu i Tratama u Nedelišću.

Ekipe će biti podijeljene u četiri skupine, a u eliminacijsku fazu plasirat će se dvije najbolje ekipe iz svake skupine. Predsjednik kluba i organizacijskog odbora Mišel Ganzer rekao je kako je sve spremno za 21. izdanje turnira.

d468b3f9be0a6d5a324ad10dc72b647e.jpg?v=2

- Članovi organizacijskog odbora, pokrovitelji, simpatizeri i brojni navijači svojim radom, koji je posljednjih nekoliko tjedana bio cijelodnevni, uspjeli su posložiti sve dijelove i pripremili jedan odličan mozaik. Do petka ćemo još samo fino uglancati posljednje detalje, ali sve je spremno i turnir može početi - izjavio je.

Govoreći o značaju turnira Ganzer je kazao kako o njemu najbolje govore sve one ekipe, ali i igrači koji su nekad sudjelovali na njemu.

- Jezgra igrača srebrne hrvatske reprezentacije iz Rusije 2018. nastupala je u Dunjkovcu/Pretetincu i već tada dala sugerirati kako će jednog dana napraviti velike stvari. Mateo Kovačić, Ivan Perišić, Lovre Kalinić, Andrej Kramarić, Tin Jedvaj, Ivan Strinić, Josip Pivarić, Marko Pjaca i brojni drugi ostavili su dubok trag u povijesti turnira - poručio je dodavši kako će brojne buduće nade hrvatskog, ali I svjetskog nogometa imati svoje vatreno krštenje upravo na međimurskom turniru U-13.

39270da6f8fdd6be4b68791293368c27.jpg?v=2

- Govoreći o značaju turnira na široj europskoj, pa i svjetskoj sceni Ganzer je rekao kako je gotovo nevjerojatno da jedan ovakav turnir, ovako jak i kvalitetan se održava u jednom malom mjestu u tako maloj regiji. Mi se nosimo uz bok turnirima u Parizu, Amsterdamu ili Rimu, to je nešto nevjerojatno i dokaz je međimurske radišnosti i upornosti jer bez kontinuiranog rada i rasta ne bismo mogli dobiti pokroviteljstvo Hrvatskog nogometnog saveza i licencu UEFA-e - zaključio je.

Turnir će pratiti i brojne popratne manifestacije. Na sada već tradicionalnom popratnom turniru u malom nogometu na mantinele na kojem će sudjelovati nogometne škole iz Međimurja i Varaždina, zabavni park za mlade, izlagači koji će predstaviti međimurske autohtone proizvode te glazbeni program za starije.

Iz NK Međimurca zahvaljuju se pokroviteljima i podupirateljima turnira: Međimurskoj županiji i župani Matiji Posavcu, Općini Nedelišću i načelniku Darku Danii, Hrvatskom nogometnom savezu, Međimurskom nogometnom savezu i njegovom predsjedniku Mati Kljajiću, Nacionalnom gimnastičkom centru ATON na ustupljenim mantinelama, i Gradu Čakovcu i gradonačelniku Stjepanu Kovaču, brojnim sponzorima, ali i volonterima.

3b4833028344e502abf4e09a161767a6.jpg?v=2

e7723d70272a8590ee8016e01e9b4c8f.jpg?v=2

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!