OTIŠAO U AUSTRIJU

PROMIJENIO KLUB Bruno Levak napustio redove Čakovca, nova destinacija je HC Bruck

Jedan od najboljih rukometaša ovog dijela Lijepe Naše, Čakovčanin Bruno Levak, donedavno član MRK Čakovec, otišao je u austrijski drugoligaški klub HC Bruck u gradu Bruck an der Mur. Perspektivni Bruno je izdanak poznate čakovečke rukometne obitelji

Taj, danas 21-godišnji mladić, je prve rukometne korake započeo sam u svom rodnom Čakovcu u klubu “San sport” te je nakon toga u starijim uzrastima nastavio u “Perutnini Pipo IPC”. Imao je rukometne uzore koji igraju na poziciji srednjeg vanjskog jer i on je to vokaciji pa mu je najdraži igrač u Hrvatskoj bio Ivano Balić. Bruno će reći kako on u tome nije jedini jer Ivano je mnoge rukometno nadahnjivao.

– Uvijek sam volio gledati kako uživa u svakom trenutku igre, kako daje publici nešto što može samo on – kaže Bruno i dodaje kako mu je najdraži strani igrač Nikola Karabatić, rukometaš kojem se i dan danas divi na svemu što je postigao i trudu koji je uložio u svoju karijeru.

– Mislim da su ta dva igrača najbolji primjer urođenog talenta i rada – kaže gledajući iz svoga kuta Bruno.

Za one koji ne znaju, Bruno dolazi iz poznate čakovečke rukometne obitelji pa će u svezi toga reći: – Prije svega, počeo sam se baviti rukometom jer dolazim iz rukometne obitelji gdje su gotovo svi igrali rukomet i uvijek nam je to bio sport broj jedan. Nekako najviše je na moj rukometni put i razvoj utjecao moj otac Dražen koji me uvijek navodio na pravi put i pratio svaki moj korak. Zahvalan sam i cijeloj mojoj obitelji što su uvijek bili uz mene i u najljepšim trenucima, ali isto tako i u onim manje lijepim.

Konkretno, Bruno je odigrao odlično gotovo cijelo prvenstvo, a u kupu je premijerligašu Zametu postigao nevjerojatnih 18 golova!

Zbog čega nastavak karijere u Austriji?

– Bilo je više opcija za nastavak moje daljnje karijere i jako je teško bilo odlučiti gdje ću nastaviti karijeru. Izabrao sam Austriju jer mislim da je najbolja opcija za moj rukometni početak i daljnji razvoj u inozemstvu. Također to je klub s tradicijom i ambicije kluba su postavljene jako visoko te mi je to motiv i izazov za daljnji rad – kazao je s visokom dozom optimizma.

Pitajući za ga sportske planove i želje Bruno kaže: – Kao i kod svakog igrača, želje su na najvišoj stepenici. Želim trenirati, igrati i u tom biti uspješan te se nadam jednog dana zaigrati i u najboljim rukometnim ligama.

Brunin dolazak u austrijski klub komentirao je na predstavljanju njegov predsjednik: -Doveli smo mladog i talentiranog igrača, za kojeg vjerujemo da će nam donijeti puno sreće i radosti!

U ime našeg portala želimo da Brunine želje pronađu plodno tlo u Austriji, u sredini s preko 15 tisuća stanovnika u saveznoj pokrajini Štajerskoj.

Kako je i sam rekao, iza njega, odnosno njegove sportske karijere su njegovi najbliži pa ćemo stoga citirati poruku koju je na Facebook profilu napisala njegova sestra Nika: – Ok. To je to. Prvi pravi transfer ikad! Burki ide za Austriju napravit svoje prve velike rukometne korake. U Hrvatskoj smo ostavili kaj smo ostavili i bojim se da idućih 15-20 godina imam u obitelji ‘auslandera’. Ne bih o tome kaj smo proživljavali u zadnjih tri mjeseca, ali kad trebaš s 21 godinom izabrati pravu stvar, a da pritom imaš prilike igrati… mislim da nam svima treba psiholog nakon svega.

Austrija i Njemačka, uvijek nekako najbolji izbor što se rukometa tiče. I koliko god mi je trenutno katastrofa da mi buraz ide iz zemlje za 4 dana, toliko sam sretna! Zaradi, igraj i najvažnije, samo ostani svoj bez obzira na eure na računu. I nikad ne zaboravi gdje si zabio prvi gol – na novo ofarbanom zidu u stanu. Nek te ta mrlja podsjeća na to otkud jesi. Skromnost prije svega, a onda ostalo. Mislim da je to najbolja stvar za sve veliko kaj je pred tobom.

A ja, u kojem god gradu navijala za tebe, i dalje ne mislim prestat bit najveća podrška… Možda mi je bilo lakše dok nisi potpisao. Bravo burki! – napisala je. Ima li ljepše poruke  na odlasku?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije