2. HNL

NK MEĐIMURJE Devet igrača otišlo, devet došlo, u klubu nezadovoljni stanjem terena i raspodjelom financija

U Nogometnom klubu Međimurje na konferenciji za novinare govorili su Miljenko Dovečer i Stjepan Hamonajec.

Nogometaši Međimurja krenuli su u ponedjeljak s pripremama za novu prvenstvenu sezonu 2. HNL. Prema popisu igrača kojeg smo dobili devetorica su otišla i devetorica su došla s time da su mogući i novi odlasci i novi dolasci.

Sportski direktor Miljenko Dovečer je rekao: ‘U ponedjeljak smo počeli s pripremama koje će trajati šest tjedana. Prvo kolo igramo 16. kolovoza kod kuće s Orijentom. Naš termina domaćih susreta ostaje petak u večernjim satima. Do početka prvenstva predviđeno je devet kontrolnih utakmica. Ovog vikenda dočekujemo Nagykaniszu u 18:00 sati, samo još ne znamo gdje jer se na stadionu Mladosti obnavlja atletska staza. U nedjelju u 18:00 sati gostujemo kod Dubravčana u Donjoj Dubravi, novo županijskog prvoligaša.

Treneri koji će voditi ekipu su glavni trener Matija Kristić, trener vratara Darko Stamenković, kondicijski trener Davor Kovačević i tu je još Damir Lepen koji će ujedno voditi i ekipu juniora. Juniori i druga ekipa igrat će regionalnu ligu sa željom da imamo normalan prijelaz iz kadeta u juniore pa nakon toga u prvu ekipu. U posljednje vrijeme to nije bilo tako i kadeti su napuštali klub jer su bili premladi za prvu ekipu, a nije bilo juniorskog sastava.

 Iz kluba je otišlo devet igrača: Nemec, Galoši, Režić, Jakšić, Tkalčić,Trojak, Munivrana, Marciuš i Pajić. U klub su došli vratari Miroslav Koprić, Matija Jesenović i Luka Bulić, od igrača se vratio Antonio Dodlek iz austrijske 4. lige, Neven Hlišć kao igrač Osijeka na posudbi u Đakovu, Ivan Ikić koji je do sada bio na posudbi iz Osijeka ostaje kao član kluba, Denis Ceraj kao vezni igrač iz Intera Zaprešić, Ante Knezović je stoper došao iz Lučkog te napadač Stjepan Šimičić iz BSK Bijelo Brdo.

Radu su priključeni mladi domaći igrači Matija Farkaš, Filip Patafta, Luka Bacinger i Ivan Cimerman. Bit će pozvani još neki talentirani igrači koji će sigurno dobiti prigodu u pripremnom razdoblju.’

Stjepan Hamonajec: ‘Nadamo se povoljnijem financijskom tretmanu od županije’

Direktor kluba Stjepan Hamonajec je izjavio: ‘Naredna sezona mora biti bolja i mirnija. Što se tiče igrača još nije kraj, vjerojatno ćemo dovesti još nekog, imamo za to dovoljno vremena. Klub je pripremio godišnje ulaznice po povoljnim cijenama od 100 kn za đake, studente, umirovljenike i branitelje, za ostale je cijena 200 kn te za ložu je cijena 1.000 kn. Sve ulaznice su za zapadnu tribinu.

Što se tiče financija sve što je dogovoreno s gradom i gradonačelnikom Stjepanom Kovačom je ispunjeno ili se ispunjava na čemu zahvaljujem. Sa županijom baš i nije tako, još razgovaramo sa županom. Postoji inicijativa da se u dogovoru sa ŽRK Zrinski i OK Centrometal dosegne bolji nivo praćenosti sporta osnivanjem sportskog društva.

Mi smo na temelju projekata od županije dobili 100.000 kn, a samo za prijevoz trebamo više od 200.000 kn. Neki odnosi su definitivno poremećeni, ako znamo da je ženska rekreacija dobila iznos od 170.000 kn. Nadamo se povoljnijem tretmanu u narednom razdoblju.’

Miljenko Dovečer: ‘Tereni su u lošem stanju’

Dovečer se osvrnuo na stanje nogometnih terena na stadionu Mladosti: ‘Igrališta su neadekvatna za ekipu druge lige. Zdravlje igrača i stanje pomoćnih terena su povezani. Pomoćni teren je grbav i tu trenira previše generacija, pogotovo kad je sezona. Tereni nisu kvalitetni. Ni teren s umjetnom travom neće riješiti problem, on je dobar za mlade.

Pomoćni tereni su više kao tri zelene površine, nego nogometna igrališta. Ekom vodi brigu o terenima i očekujemo da će nam osigurati adekvatne uvjete.’

Stjepan Hamonajec: ‘Rudarski su radili članovi Izvršnog odbora HNS-a za 200 000 kn, HNS je bešćutan prema klubovima’

Jedan od zaključaka Plenuma 2. HNL jest da se traži od HNS-a da klubovi ne moraju plaćati kotizaciju u iznosu od 20 000 kn sa sezonu što bi za sve klubove ukupno iznosilo 320 000 kn. Vezano uz financije Hamonajec je dodao: ‘Članovi Izvršnog odbora HNS-a primili su 200.000 kn za što su rudarski radili dvadesetak dana. Podijelilo se oko 3.5 milijuna kuna ukupno. Naplaćuju si putne troškove i dnevnice, a sad ovo što je napravljeno je presedan.

Sramno je to što su napravili. Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić dobio je 200 000 kn, mislio sam da će dati savezu i nogometnim školama taj novac, ali to sam mu oprostio s obzirom da je siromašan. Ne možemo ništa učiniti osim protestirati, ponašaju se bešćutno prema klubovima’, rekao je Hamonajec.

Matija Kristić: ‘Nisu svi došli u optimalnom stanju’

O početku priprema trener Matija Kristić nam je rekao: ‘Danas nam je drugi trening i ima nas 21. Još dečki imaju posla oko selidbe i svega što treba. Jučer smo imavli uvodni trening i danas već uzimamo ritam dva treninga dnevno. Do kraja tjedna napravit ćemo još neka testiranja, a kroz vikend imamo dvije utakmice. Polako ćemo hvatati ritam za slijedeći tjedan. Ovaj tjedan je tjedan prilagodbe i privikavanja na rad. Očito je da nisu svi došli u nekom optimalnom stanju.’

O odlascima i dolascima Kristić dodaje: ‘Igračima koji su otišli ja se zahvaljujem na suradnji. Želim im uspjeha i sreće u novim sredinama. Ovi igrači koji su došli nadam se da će biti dostojne zamjene, ne samo zamjene već da će biti bolji i da ćemo kao ekipa biti još kvalitetniji.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije